Britisk fødevaremyndighed advarer mod farlig spareadfærd

Udland 24. okt 2022 -
This describes the image
Også briterne sparer på dagligvareindkøbene, bl.a. ved at handle mere i Aldi (foto). Nogle driver dog sparemetoderne for langt, mener den landets fødevaremyndighed, FDA. Foto. Aldi UK
  • En ny undersøgelse af briternes sparevaner får myndighed til at slå alarm

Den galopperende inflation har sat gang i en udpræget spareadfærd over det meste af Europa.

Som bekendt også her i landet, men danskernes sparetiltag kan forhåbentlig ikke måle sig med, hvad den britiske fødevaremyndighed FDA – Food Standard Agency - har fundet ud af i en ny undersøgelse.

Af den fremgår det, at 18 pct. af deltagerne har slukket for køleskab eller fryser for at spare på strømmen, at 32 pct. har spist mad pænt over udløbsdatoen, og at 30 pct. har skåret hele måltider væk eller reduceret måltidsstørrelsen.

Disse data og flere af samme art får nu myndigheden til at gå ud med en advarsel om risikoen ved at spare uhensigtsmæssigt.

- Vi ved, at mange mennesker er bekymrede over, om de har råd til fødevarer for øjeblikket, og vores dokumentation viser, at folk finder besparelser, hvor de kan. Men det er ikke en god ide at slukke for køleskabet eller at spise mad over udløbsdatoen, fordi begge dele kan føre til en højere risiko for, at du bliver syg af madforgiftning, siger Emily Miels, som står i spidsen for FDA.

Englænderne har ligefrem givet perioden et navn, the cost-of-living-crisis, altså leveomkostnings-krisen.

Opdateret 24. okt 2022