Ostekonge på 70 år udskyder sin pension
-
Poul Larsen har taget turen fra mælkekusk til passioneret ostedirektør og runder i dag et skarpt hjørne
Fredag den 14. juni fylder Poul Larsen 70 år. Han er medejer og direktør i HKI Ost, der er blandt landets førende ostespecialister.
Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice ejer størstedelen af HKI Ost, mens den resterende del af selskabet er ejet af Poul Larsen og af salgschef Stefan Nordahl-Pedersen.
Sidste år indtrådte Stefan Nordahl-Pedersen som en del af et planlagt generationsskifte i ejerkredsen af HKI Ost, men der er ingen aktuelle planer om pension hos fødselaren Poul Larsen.
- Jeg har aldrig været et bedre sted i mit arbejdsliv end nu, hvor der er rigtig meget frihed og mulighed for at bruge tiden på de projekter, som jeg brænder for. Derfor regner jeg også med at fortsætte nogle år endnu, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Lysten er der i hvert fald, siger Poul Larsen.
Fra Enighed til selvstændig
Poul Larsens vej ind i fødevarebranchen startede i 1978, hvor han blev ansat som kusk på de store mælkebiler hos mejeriet Enigheden. I 1984 opgav mejeriet ruterne, og Poul Larsen valgte at starte som selvstændig og overtage en af ruterne.
De første mange år blev firmaet bygget op med fokus på mælkeleverancer til kantiner, restauranter og institutioner, men det ændrede sig gradvist bl.a. efter, at Poul Larsen i 2003 solgte en del af virksomheden til det, som senere blev til Dagrofa Foodservice.
I dag er der ingen tvivl om, at det er osten, som er omdrejningspunktet for Poul Larsens arbejdsliv. Han er et kendt ansigt i den danske restaurationsbranche:
-I HKI Ost er vi meget bevidste om, at vi er nogle ostenørder, og det er netop med til at gøre os til en spændende samarbejdspartner. Den gastronomiske scene i Danmark har været inde i en rivende udvikling.
- Den rejse har vi som virksomhed været en del af. Det skyldes, at vi har været i stand til at gå den ekstra mil for at servicere et ellers ret krævende kundesegment, som stiller store krav til vores specialistviden, vores fleksibilitet og leveringssikkerhed, siger Poul Larsen.
Hædret med pris
Poul Larsen blev i 2021 hædret med Årets Ærespris af Dansk Spiseguide med begrundelsen:
”Nysgerrighed og symbiose med kvalitetsprioritering og lidenskabelig interesse for mangfoldighed udtrykker basis for udvikling af en enestående evne til at levere og servicere det gastronomiske univers på et usædvanligt højt niveau.”