Ugens succes: Brødrebusiness: Simon og Kristian har været købmænd sammen i seks år

Ugens succes 12. apr 2024 -
This describes the image
Brødreparret Kristian (til venstre) og Simon har arbejdet tæt sammen som Rema 1000-købmænd i seks år. Snart er det makkerskab slut. Simon åbner nemlig snart Rema 1000's butik nummer 400 i Vejle.   Fotos: Rema 1000
  • Simon og Kristian Søgaard har altid vidst, at de skulle drive noget sammen. Nu splitter de dog op, da Simon åbner Rema 1000 nummer 400.

Skrevet af: Sofie Sejling

- Nu skal vi så skilles, og det er jo vedmodigt, men også noget vi har vidst i noget tid, at vi var klar til.

Sådan lyder det fra 29-årige Kristian Søgaard. For efter mange års partnerskab med sin bror, 32-årige Simon Sand Søgaard, er det nu blevet tid til, at Simon skal forlade den fælles Rema 1000 i Skolegade i Vejle til fordel for en gammel Aldi-forretning i Jyllandsgade kun knap et par kilometer væk. Her åbner han Rema 1000 butik nummer 400.

Det er ikke hvilket som helst partnerskab, der nu går hver til sit. Simon og Kristian har nemlig en lang historik af samarbejde bag sig.

Ikke uden min bror

De fleste ville nok få grå hår af at skulle arbejde sammen med tæt familie, men sådan er det ikke for brødrene Søgaard. Selvom de ikke var så tætte som børn, blev det bedre år for år, og da først stemmen var gået i overgang, og teenagetiden så småt var forbi, blev det for alvor klart, at de to brødre var et ganske særligt makkerpar.

Brødrene har altid haft en drøm om at blive selvstændige sammen. Med en far der også har været selvstændig, var det noget, de blev draget mod og vidste skulle blive en realitet på et tidspunkt.

I dag betegner de hinanden som bedste venner – og de bor endda lige over for hinanden med deres familier i en by lidt uden for Vejle.

Partnerskabet tog allerede form, da brødreparret var blot 15 og 18 år gamle. Her drev de nemlig ishuset ved Skyttehuset i Vejle sammen i to sæsoner.

I sidste sæson af ishus-eventyret startede Simon i lære i den lokale Føtex, og kort tid efter fulgte Kristian trop, og sammen kravlede de lidt efter lidt op af rangstigen. Efter nogle år valgte Simon at søge mod Rema 1000.

Forskelligheder og uenigheder

I 2018 åbnede han dørene til Rema 1000 i Sundparken i Horsens, og efter to måneder blev Kristian ansat. Her kom der for alvor skub i partnerskabet, men lysten til at være tættere på Vejle blev forstærket.

Efter godt halvandet år overtog de sammen Rema 1000 i Skolegade i Vejle, hvor de har været købmænd sammen i seks år.

For Simon Sand Søgaard og Kristian Søgaard er det især vigtigt, at det er sjovt at gå på arbejde. Stemningen skal være i top, og det kan nogle gange hjælpes på vej af de to brødre i en ophedet diskussion.

For makkerparret er meget forskellige og langt fra altid enige i alle beslutninger. De har dog en stærk beundring til hinanden, og de kan altid løse de uoverensstemmelser, der er uundgåelige i et partnerskab.

- Man kan tit godt stå og grine lidt af, hvordan vi står og diskuterer og bliver røde i hovedet, men vi bliver altid bedre på den anden side af en diskussion. Fordi vi lytter til hinanden og lærer af hinanden, selvom vi er uenige til at starte med, fortæller Kristian.

En ny hverdag

Det, at de nu skal splitte op, har de egentlig været klar til i noget tid. I takt med at de er blevet ældre, mere vante som købmænd og desuden har stiftet familie var det naturligt, at nu var det rette tidspunkt at gå hver til sit rent professionelt.

For Simon Sand Søgaard er det ambitionen, at den nye Rema 1000 i Jyllandsgade bliver mindst lige god som den i Skolegade. Og lokationen kunne ikke være bedre:

- Det er et fantastisk område, som kunderne kommer til at elske, lyder det fra Simon.

Er det så mon planen, at lillebror Kristian på sigt skal med over til Jyllandsgade?

Brødrene trækker lidt på det, men svarer at man ikke skal udelukke noget, men som det er lige nu, er det ikke planen.

Og selvom det bliver anderledes ikke at skulle være købmænd sammen mere, så glæder brødrene sig til den nye hverdag.

- Vi glæder os til de næste fem år med hinanden som kollegaer, slutter Simon Sand Søgaard.

Opdateret 15. apr 2024