Efter lang test: Nu sætter Bilka de første pickup-stationer op

Salling Group 22. apr 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Salling Group
  • Med Bilka to go-containere kan jeg få en Bilka, hvor jeg vil, sagde Bilka-direktør Mark Nielsen i december 2019

Allerede i december 2019 stod den første container klar på parkeringspladsen ved Salling Groups domicil i Årslev ved Aarhus.

Medarbejderne skulle teste muligheden for at bestille Bilka-varer online og hente dem i en ubemandet pickup-station.

- Jeg regner med, at der om et år står mellem fem og ti containere rundt omkring i landet ved store virksomheder eller trafikknudepunkter, hvis testen retfærdiggør dens berettigelse, sagde Bilkas kædedirektør Mark Nielsen den gang til Dagligvarehandlen.

Nu, 16 måneder efter, stiller Salling Group den første station op – det sker i morgen fredag 23. april på Strandvejen 220 i Fredericia.

Ambitionen er, at der skal sættes mindst 10 pickup-stationer op hvert år i de kommende år.

Topchef i Salling Group Per Bank mener, at stationerne vil være med til at bringe koncernen op på en online-markedsandel på fødevarer på 35 pct., hvilket er Salling Groups foreløbige mål. I dag er andelen ifølge topchefen godt 20 pct.

- Når man ser på hele onlinemarkedet, er det meget svært at få penge i det. Vi koncentrerer vores home delivery i de store byer, så vi ikke taber alt for mange penge, når nu vi har valgt at have vores egne bude og biler, sagde Per Bank i forbindelse med fremlæggelsen af 2020-regnskabet.

- Så kan vi placere Bilka to go-containere rundt omkring i landet og på den måde give kunder i Tønder, Ringkøbing og på Lolland mulighed for også at købe fødevarer online. De får samtidig 17.000 varenumre og hele Bilkas tilbudsavis at vælge i mellem, sagde Per Bank.

Med Bilka to go pickup er hele købsoplevelsen automatisk. Varerne bestilles direkte på Bilka to gos hjemmeside og afhentes i de ubemandede pickup-lokation ved at indtaste et købsnummer. Ordren hentes af en robot og er lige til at putte i bagagerummet.

- Danskerne har virkelig taget Bilka to go til sig gennem det sidste år. Og Bilka to go pickup gør det endnu nemmere for danskerne at købe deres dagligvarer online og hente dem, når de alligevel er på vej hjem fra arbejde, fodboldtræning, vuggestuen eller noget helt fjerde. Vi er overbeviste om, at vores store sortiment og den stærke brugeroplevelse, som vi kan tilbyde med vores ret banebrydende løsning, kan være et godt alternativ for rigtig mange familier, siger Mette Lauritzen Loven, der er ansvarlig for Bilka To Go, i en pressemeddelelse.

Bilka introducerede sit onlinekoncept med dagligvarer, Bilka to go, i 2018, og i begyndelsen af 2019 var konceptet rullet ud i alle varehuse.

Opdateret 22. apr 2021