Mere dyrevelfærd i køleren: Rema 1000 udfaser turbo-kylling

Reitan 14. jan 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Den norske discountkæde vil i samarbejde med dyrenes beskyttelse øge salget af gris og kylling på højeste niveau af dyrevelfærd markant        

Rema 1000 har generelt et rigtigt godt ry blandt danske forbrugere.

Men når det kommer til kyllingerne i køle- og frostdisken har den norske discountkæde været udsat for kritik via helsides annoncer i dagbladene og demonstrationer foran butikker. Bag kritikken står dyreværnsorganisationen Anima.

Nu lancerer Rema 1000 en plan for udfasning af den udskældte turbo-kylling Ross 308.

 Dyrenes Beskyttelse og Rema 1000 har netop indgået en aftale om at løfte dyrevelfærden til højeste niveau på langt flere produkter fra grise, kyllinger og køer.

Aftalen indebærer blandt andet, at 25 pct. af salget af alt fersk kød fra gris og kylling skal stamme fra frilandsproduktioner inden for de næste to til tre år.

Samtidig bliver salget af turbokyllingen helt udfaset.

 - Det er en meget stor og god nyhed for alle de mange landbrugsdyr, som i kraft af aftalen vil få et liv med adgang til det fri, mere plads og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. Aftalen med Rema 1000 er et resultat af en lang og grundig dialog, hvor der både er sat ambitiøse målsætninger på kort og lang sigt. Det er mål, der flytter såvel sortiment som markedsføring af varer med høj dyrevelfærd meget hurtigt, så danske forbrugere får nem adgang til at vælge god dyrevelfærd i de daglige indkøb. En aftale som på mange måder viser vejen frem på det danske detailmarked, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000, Anders René Jensen, siger:

- Vi oplever, at flere og flere kunder gerne vil købe varer med høj dyrevelfærd, som er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, fordi der er en kæmpe tillid til mærket. En tillid som vi deler og gerne vil give kunderne mulighed for at tilvælge i endnu større udstrækning, siger Anders René Jensen.

Udover målet om en fordobling af salget af ferske fødevarer fra fritgående grise og kyllinger i henholdsvis 2023 og 2024 ønsker discountkæden også at tage ansvar for hele dyret. Det betyder i praksis, at produkter lavet af de mindre kendte udskæringer af dyrene i langt højere grad bliver mulige at købe med Dyrenes Beskyttelses anbefaling på, så det ikke kun er f.eks. flæskesteg og kyllingebryst, der ligger i kølediskene, skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse.

Her skriver Rema 1000 også, at udfasningen af ROSS 308-kyllinger og en løbende overgang til langsommere voksende kyllinger, først som ferskvarer, forhåbentligt allerede i 2. halvdel af 2022, og senest i løbet af 2023, og det er ambitionen, at det også sker i frossen og forarbejdet form inden for de kommende år.

Opdateret 14. jan 2022