Remas madspildpioner vinder DSK’s madspildspris

Politik og samfund 25. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Fra venstre: Adm. direktør for DSK, John Wagner, områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, H.K.H. Prinsesse Marie, prismodtager Anders René Jensen, Rema 1000 og stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad, Selina Juul. Foto: DSK
  • Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000, har modtaget ”Stræberen” på Madens Folkemøde

Som en festlig afslutning på paneldebatten om madspild på Madens Folkemøde lørdag middag overrakte H.K.H. Prinsesse Marie madspildsprisen ”Stræberen” til årets prismodtager, Anders René Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000.

Anders René Jensen har var foregangsmand, da Rema 1000 afskaffede flerstykssalg og mængderabatter, så varerne koster det samme pr. stk. uanset mængden - netop for at undgå at forbrugerne køber mere, end de kan fortære.

Han var med til at indføre vej-selv på frugt og grønt, mindre pakkestørrelser på bl.a. rugbrød og hakket kød, men til samme kilopris.

Anders René Jensen kom til Reitan i efteråret 2005 efter fem år i Netto.

- ”Stræberen” hylder en person, der på bemærkelsesværdig vis har udmærket sig i kampen mod madspild. Hos De Samvirkende Købmænd vil vi gerne hylde mennesker, der gør en forskel og er med til at præge udviklingen i en positiv retning. Derfor har vi indstiftet prisen ”Stræberen”, hvor vi netop hylder en person, der gør en forskel i kampen mod madspild, sagde adm. direktør i DSK John Wagner ved overrækkelsen.

Da prisen blev uddelt første gang i 2018, gik den til stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad, Selina Juul.

Året efter i 2019 gik prisen til områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, for i 2020 at gå videre til H.K.H. Prinsesse Marie for hendes engagement og kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste.

Prismodtageren beholder ’Stræberen’ i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild.

’Stræberen’, der er en skulptur på 26 kg., er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.

Opdateret 25. sep 2021