H.K.H. Prinsesse Marie overrækker madspildspris fra DSK

Interesseorganisationer 17. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Fra sidste års prisuddeling. Fra venstre: Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer. Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad. Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. Mogens Jensen, tidligere minister for fødevarer. H.K.H. Prinsesse Marie. John Wagner, adm. direktør i DSK. Foto: DSK
  • Madspildsprisen "Stræberen" bliver overrakt af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie i forbindelse med Madens Folkemøde 

Skrevet af: Søren Tougaard

Igen i år uddeler De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer 1500 købmænd i blandt andet Meny, Spar og Rema 1000, madspildsprisen "Stræberen".

Prisen uddeles til en person, der på bemærkelsesværdig vis har udmærket sig i kampen mod madspild.

Det sker som afslutning på en paneldebat ved dette års Madens Folkemøde den 25. september, der har deltagelse af madspildspionér Selina Juul, områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen samt Anders René Jensen, indkøbs- og marketingsdirektør i Rema 1000. 

Det er over ti år siden, at kampen mod madspild for alvor blev skudt i gang i Danmark. Gennem årene har flere og flere sluttet sig til kampen, og meget er sket, men der er fortsat brug for mere handling og færre ord, hvis vi for alvor skal reducere mængden af madspild, lyder det fra De Samvirkende Købmænd.

Fjerde prismodtager

Samlet smider vi i Danmark hvert år over 700.000 ton mad ud, hvor husholdningerne står for ca. 36 procent svarende til 260.000 ton pr. år.

Da prisen blev uddelt første gang i 2018, gik prisen til stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad, Selina Juul.

Året efter i 2019 gik prisen til områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, og sidste år modtog H.K.H. Prinsesse Marie prisen for hendes engagement og kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste.

I år vil H.K.H. Prinsesse Marie sammen med de øvrige modtagere af prisen traditionen tro videregive ”Stræberen” til dette års modtager. Prismodtageren beholder ”Stræberen” i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild.

”Stræberen” er en 26 kg tung skulptur udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.

Opdateret 17. sep 2021

Vil du vide mere?