Rema 1000 satser på solenergi: Opfører 19000 kvadratmeter solceller

Reitan 21. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Rema 1000
  • Den norske dagligvarekæde Rema 1000 opfører solceller svarende til 3 fodboldbaner på nyt milliardlager

Den midtjyske by Horsens kan snart bryste sig af for Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg.

Anlægget opføres på taget af Remas nye lager i byen og kommer i alt til at dække 19.300 kvadratmeter - et areal, der svarer til godt og vel 3 fodboldbaner. 

Det skriver Rema 1000 i en mail til Dagligvarehandlen, hvor kæden samtidig slår fast, at der bliver tale om det 20. største anlæg i Danmark generelt - de 19 større anlæg er alle placeret på jorden.

- I flere år har vi haft øget fokus på klima inden for logistik og transport. Da vi skulle planlægge vores nye distributionscenter, så vi derfor på, hvor vi kunne lave de mest bæredygtige og energirigtige tiltag. Og her var solceller en oplagt mulighed. I perioder, når solen skinner, vil vi kunne producere den strøm, vi selv bruger, siger Ole Thomsen, logistikdirektør for Rema Distribution Danmark.

Det nye anlæg i Horsens består af 7300 solceller på tørvarelageret, men der placeres 1650 solceller på returterminalen. Tilsammen forventes de at producere op mod 3650 megawatt-timer pr. år, hvilket i runde tal svarer til 800 gennemsnitlige husstande årlige forbrug.

Ole Thomsen vil ikke fortælle, hvad det store solcelleanlæg har kostet, men han fortæller, at investeringen er betalt tilbage i løbet af 8-10 år.

Entreprenørfirmaet Amatech Vest er totalentreprenør på byggeriet af det nye tørvarelager, mens det er selskabet Phønix Tag, der leverer solcellerne.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan den nye installation tager sig ud.

Opdateret 21. sep 2021