Ny mediepolitik: Nemlig.com-ansatte skal tie om virksomheden på sociale medier

Nemlig.Com 20. maj 2021 -
This describes the image
Foto: Colourbox
  • En kun en måned gammel mediepolitik på den meget kritiserede arbejdsplads stækker de ansattes ytringsfrihed, mener eksperter

“På eksterne platforme som onlineaviser eller sociale medier generelt er det vigtigt, at du ikke deler, liker eller kommenterer på negative emner/artikler, som handler om firmaet.”

Sådan står der – oversat fra engelsk - ifølge Fagbladet 3F i onlinesupermarkedet Nemlig.coms mediepolitik for de sociale medier.

Det rammer de ansattes ytringsfrihed, mener eksperter.

Juraprofessor Sten Schaumburg-Müller siger til fagbladet om Nemlig.coms sociale mediepolitik:

- Jeg mener ikke, man lovligt kan pålægge ansatte tavshedspligt, udover på områder, der omhandler enkeltpersoner eller konkurrencehensyn.

Professoren siger, at man som ansat på en virksomhed har en vis loyalitetspligt og derfor ikke kan sige hvad som helst om virksomheden. Men de ansatte har ret til også offentligt at sige fra over for kritisable og ulovlige forhold.

Bent Greve, arbejdsmarkedsprofessor på Roskilde Universitet er enig:

- Om den ansatte er tilfreds eller utilfreds, må arbejdsgiveren ikke gå ind og lægge hindringer for, hvad de siger. Det strider imod vores ret til at ytre sig, siger han.

Mediepolitikken er blevet opdateret 20. april, kort tid efter at Nemlig.com har været udsat for heftig kritik i både dagblade, fagblade og på de sociale medier.

Kritikken er gået arbejdsforholdene for både lageransatte og chaufførerne, og flere ansatte har udtalt sig til medierne - blandt andet Politiken.

I et skriftligt svar til Fagbladet 3F oplyser Nemlig.com, at den sociale mediepolitik er ment som guidelines, der skal hjælpe medarbejderne i at navigere på de sociale medier.

- Vores social mediepolitik er udarbejdet i tæt samarbejde med Dansk Erhverv, som betegner den som inden for rammen i forhold til den loyalitetspligt, man har som ansat i en privat virksomhed, lyder det fra Nemlig.com.

 

 

 

Opdateret 20. maj 2021