Nemligs moderselskab får igen Københavns Kommune som kunde

Nemlig.Com 27. nov 2023 -
This describes the image
Arkivfoto: Henrik Frydkjær
  • De to parter genoptager nu samarbejdet efter halvandet års pause. Dermed kan Intervare igen leverer varer til visiterede borgere i hovedstaden.  

Skrevet af: Søren Tougaard

I juni måned indgik Intervare og Københavns kommune et forlig, hvor parterne satte et punktum for den strid, der førte til samarbejdets ophør i marts 2022. Stridens kerne var Intervare chaufførernes arbejdsforhold, som Københavns Kommune ikke mente levede op til udbuddet.

Efter forliget i sommer er Intervare af flere politikere og borgere blevet opfordret til at indgå en ny aftale med kommunen omkring levering af dagligvarer til de visiterede borgere, hvilket har ført til en ny indgået aftale mellem parterne, der strækker sig flere år frem.

- Vi er glade for, at vi nu genoptager samarbejdet med Københavns Kommune omkring levering af dagligvarer til de visiterede borgere. Vi har en helt særlig historik med Københavns Kommune, da kommunen var den første af landets kommuner, der udliciterede dagligvareindkøb til visiterede borgere til Intervare tilbage i 2001, hvorefter vi samarbejdede i over 20 gode år. Nu ser vi frem til at tage hul på et nyt kapitel med en ny flerårig aftale, og vi glæder os rigtig meget til at komme ud og besøge de flere hundrede borgere, der allerede fra opstarten har valgt Intervare som deres fremtidige supermarked, hvoraf en stor del er tidligere Intervare kunder, som har glædet sig til, at vi kom tilbage, siger adm. direktør i Intervare, Stefan Plenge, der ligeledes både er stifter og medejer i Intervare samt datterselskabet Nemlig.com, hvor Bestseller-ejer Anders Holck Povlsen er majoritetsejer.   

Købmandsgaard alene på markedet

Da samarbejdet ophørte var Egebjerg Købmandsgaard fra Nykøbing Sjælland en overgang den eneste på markedet, der leverede varer ud til de 2700 visiterede borgere i Københavns Kommune. Varerne plukkes i forskellige SuperBrugser, der har samarbejde med Egebjerg Købmandsgaard f.eks. SuperBrugsen på Amagerbrogade.

Leveringen til visiterede borger betyder, at kommunen betaler for leveringen, mens borgerne betaler for dagligvarerne.    

Intervare samarbejder i dag med 43 kommuner landet over og servicerer derigennem flere tusinde visiterede borgere med levering af dagligvarer til hoveddøren.

Opdateret 27. nov 2023