Grønne løsninger i nyt lager til onlinehandel

Nemlig.Com 4. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Sådan kommer Nemlig.coms lager til onlinehandel i Årslev lidt udenfor Aarhus til at se ud, når det står færdigbygget i begyndelsen af 2022. Bygningen er på 38.800 m2. Illustration: ak83 arkitekter.
  • Nemlig.coms nye lager til onlinehandel med dagligvarer i Vestdanmark bliver med bæredygtige løsninger. Lageret på næsten 40.000 m2 i Aarslev skal stå klar i foråret 2022

Når Nemlig.coms nyeste lager står færdigt i 2022 i Årslev ved Aarhus, bliver det med en række grønne løsninger for onlinedagligvarer i Danmark.

I morgen – tirsdag – er der rejsegilde for det cirka 40.000 kvadratmeter nye lager. Der er taget højde for, at energiforbruget bliver så lavt som muligt.

Det kræver f.eks. stor maskinkraft at sikre afkølingen af de store køle- og fryserum på lageret. Det skaber imidlertid varme, der kan dække 90 pct. af det samlede varmeforbrug i bygningen til bl.a. kontorer eller administrative områder.  

På taget er der hvidt tagpap i stedet for sort. Det reducerer udviklingen af nox partikler og sænker bygningens indvendige temperatur. Samtidig får Nemlig.coms nye lager udelukkendes strøm, der er leveret af Nordeuropas største solcellepark nær Holstebro.

Derudover bliver lageret opført med en grøn facade for at fremhæve bygningen som symbol på et bæredygtigt byggeri.

- Vi undrede os lidt over arkitekten og Nemlig.coms forslag med den grønne facade. Men nu hvor vi kan se bygningen tage form, så er det virkelig en elegant løsning, der er helt unikt i forhold til tilsvarende byggerier, siger Jeppe Ramskov Jeppesen, projektchef for DS Flexhal, der er totalentreprenør på byggeriet af det nye lager i Årslev.

Opdateret 4. okt 2021