Nordtyske turister må nu tage på ferie i Danmark

Lovgivning 13. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Indrejserestriktionerne er nu lempet, så tyskere fra grænselandet må krydse grænsen uden isolation

De danske butikker i sommerlandet kan nu glæde sig over, at en lille del af de tyske turister igen må rejse ind i Danmark.

Som tysker i grænselandet er det nemlig nu muligt at krydse den dansk-tyske grænse for eksempelvis at tage i sommerhus uden at skulle mindst fire dage i isolation. Turisten skal dog kunne fremvise en negativ corona-test.

Det blev bekræftet i en meddelelse fra justitsministeriet torsdag aften. Lempelsen gælder fra midnat natten til fredag.

Åbningen er tredje fase af en aftale med fire faser, ”Aftale om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter”.

Der er dog ikke vild jubel i sommerlandet, hvor butikker og sommerhusudlejere ind til videre må undvære tyskere fra resten af landet.

Da aftalen blev indgået midt i april, lød det ifølge Jydske Vestkysten fra en af vestkystens store sommerhusudlejere, Købmand Hansen ved Henne Strand, at 88 pct. af tyskerne havde ombooket eller afbestilt deres sommerhusophold.

Direktør for Feriehusudlejernes Brancheorganisation Carlos Villaro Lassen var heller ikke tilfreds med aftalen. Han skrev den gang på LinkedIn:

”Det var ikke den grænseåbning, vi have håbet på. Krav om karantæne efter indrejse fra Tyskland fra 14. maj kan vi ikke bruge til noget. Tyskerne vil booke til Sydeuropa, hvor der er fri adgang og vil fravælge Danmark, der kræver at incidenstal falder til under 50. Fjern krav om karantæne for tyske feriehusgæster”.

Først ved fase fire, der indledes i slutningen af juni, når EU-coronapasset forventes klar, vil turister fra hele EU kunne rejse ind i Danmark med dokumentation for vaccination eller overstået sygdom.

Se reglerne her

Opdateret 13. maj 2021