Rekordmange danskerne rykker nu ud i sommerhusene

Trends 30. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Danskere har forud-booket 74 pct. mere tid i feriehusene i påsken sammenlignet med året før. Det kommer dagligvarebutikker i sommerlandet til gavn

Da påsken nærmede sig i de første corona-måneder i 2020, herskede der stor usikkerhed i dagligvarebutikkerne i sommerlandet, fordi de tyske turister ikke kunne komme på ferie i Danmark.

Det kommer de heller ikke i år, men til gengæld rykker betydeligt flere danskere ud i sommerlandet, hvor de har lejet et feriehus.

Danskere havde allerede i januar forud-booket 14.000 hus-uger i danske feriehuse i påskemånederne marts og april 2021, hvilket er 74 pct. mere, end hvad der var forud-booket for den kommende påske sidste år.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Aldrig er antallet af danske forud-bookinger i påsken steget så voldsomt som i år. De nuværende rejsevejledninger fraråder danskere at rejse ud i verden, og det er nok den effekt, vi kan se i statistikken over forud-bookinger af danske sommerhuse, siger specialkonsulent i Danmarks Statistik Paul Lubson.

 

This describes the image

Kilde: Danmarks Statistik

Antallet af danskere som valgte at bruge påsken i et dansk sommerhus, var dog også stigende allerede inden Covid-19 gjorde sit indtog, viser Danmarks Statistiks oversigt over, hvor mange sommerhusuger danskerne lejede.

I 2015 blev der i alt udlejet knap 13.000 hus-uger til danskere i påskemånederne, et tal som var steget til knap 18.000 i 2019, som er det seneste hele år, hvor Covid-19 ikke påvirker statistikken. Dette svarer til en stigning på 39 pct.

- Væksten accelerer dog kraftig, efter Covid-19’s indtog i 2020. Her voksede antallet af udlejede hus-uger med 66 pct. i når man sammenligner påsken 2019 med påsken 2020, siger Paul Lubson.

Opdateret 31. mar 2021