Slagterigigant runder 64 mia. kr. i omsætning

Leverandører 22. nov 2022 -
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Danish Crown fastholder sin indtjening trods globale udfordringer 

Danish Crowns omsætning går 10 pct. frem og runder for første gang i koncernens historie 64 milliarder kroner. Fremgangen er først og fremmest hentet gennem prisstigninger på oksekød og forædlede produkter.

Trods et udfordrende marked for grisekød globalt kommer koncernen ud af regnskabsåret med en driftsindtjening på niveau med sidste år.

Omsætningen stiger 10 pct. fra 58,3 mia. kr. til 64,2 mia. kr. Indtjeningen fra driften (EBIT) går frem fra 2,82 til 2,89 mia. kr., men øgede renteomkostninger og større skatteudgifter gør, at årets resultat lander på 2,18 mia. kr. mod 2,26 mia. kr. i regnskabsåret 2020/21.

 - Det er et stabilt resultat i et år med store udfordringer. Det har været hidtil uset vanskelige forhold at drive forretning under. Inden vi rigtigt havde lagt covid-19 bag os, ramte inflationen os langt hårdere end forventet, så set i det lys er det faktisk et acceptabelt resultat, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Forsyningskrisen som følge af krigen i Ukraine, covid-19 og heftig inflation satte dagsordenen i Danish Crown gennem regnskabsåret 2021/22. Priserne på energi, transport og emballage var historisk høje og samlet set steg omkostningerne med 1,5 mia. kr.. Derfor har der gennem hele året været fokus på at hæve priserne på alle koncernens produkter, fremgår det af en pressemeddelelse.

Hovedparten af Danish Crowns overskud udbetales til ejerne - de danske landmænd - som restbetaling for deres leverancer af grise og kreaturer. Bestyrelsen foreslår en restbetaling på niveau med sidste år, så der i alt sendes 1,7 mia. kroner ud til andelsejerne. 

Opdateret 22. nov 2022