Arlas piskefløde falder i procenterne for danskernes sundheds skyld

Leverandører 2. apr 2024 -
This describes the image
Foto: Arla
  • Køber du piskefløde hos Arla i dag, er den to procentpoint fattigere på indholdet af fedt.

To procentpoint. Så meget er Arlas piskeflødes fedtprocent faldet, efter mejergiganten har besluttet at tage hensyn til danskernes sundhed.

Før lød fedtprocenten på 38 procent, men nu er den nede på 36 procent. En udvikling, der er problematisk ifølge forbrugerrådet Tænk.

- Når man fortynder et produkt, sænker man alt andet lige kvaliteten, og det synes vi, at forbrugerne bør gøres opmærksomme på, fortæller Esben Grønborg Geist, der er konstitueret direktør i forbrugerrådet, til TV 2.

Når produkter forbedres, er det ofte kutyme at markedsføre det til kunderne, så de kan se de gavnlige effekter af forbedringen, men det har man altså ikke valgt at gøre hos Arla med denne ændring. I stedet er fedtprocenten kun ændret på forsiden.

Oprindeligt lød forklaringen, at det var af hensyn til danskernes sundhed, men Arla forklarer også, at der er penge at spare ved nedsættelsen, da landmændene får færre penge, jo lavere fedtindholdet er. Det skriver Arla til TV2, ligesom de påpeger, at der ikke er tale om en forringelse.

For at noget kan kalde sig en piskefløde, skal det have mindst 30 procent fedt i sig. 

Opdateret 2. apr 2024