Ægleverandør øger overskud med 50 procent
-
Højere internationale spotmarkedspriser sparkede til overskuddet i Dava Foods, der endte på næsten 25 mio. kr. i 2023.
Fødevarevirksomheden Dava Foods Denmark, som producerer og sælger friske æg og pasteuriserede ægprodukter til detail og foodservice, kom ud af 2023 med et overskud på 24,6 mio. kr. mod 16 mio. kr. året før.
Selskabet peger på, at det solide resultat især skyldtes højere spotmarkedspriser på verdensmarkedet som følge af underforsyning, der var forårsaget af massive udbrud af fugleinfluenza i Europa og USA.
Underforsyningen påvirkede den internationale prissætning, hvilket både Dava Foods og den øvrige danske ægbranche nød godt af.
Dava Foods' toplinje gik frem med næsten 32 mio. kr. til 763 mio. kr.
Udover konjunkturerne, der påvirkede den danske ægbranche positivt, blev der oplevet en øget markedsvækst, som forventes at følge med ind i 2024. Derfor investerede Dava Foods Denmark i flere robotter til automatisering og effektivisering til virksomhedens produktionsfaciliteter for at kunne øge selskabets kapacitet og være klar til fremtiden.
- Vi har øget vores kapacitet på vores pakkeanlæg, så vi følger den markedsvækst, der er i markedet. Derfor har vi nu en kapacitet på vores ægpakkeri, palletering og robotanlæg, der faktisk er langt større, end det vi i dag omsætter – for at være fremtidssikrede, siger adm. direktør Ivan Noes.
Venter øget salg
Adm. direktør Ivan Noes har store forventninger til fremtiden og forventer et resultat i niveauet 16-20 mio. kr. i år.
- Vi forventer, at flere kommer til at bruge flere æg i den daglige kost, da det er en fødevare med en ernæringsmæssigt god profil og et lavt klimaaftryk. Alt afhængig af hvilken klimaundersøgelsesmetode vi bruger, så ligger vi mellem 1,4 og 1,8 CO2-ækvivalenter per kilo æg. Det er vi stolte af. Med den øgede kapacitet i vores produktion er vi klar til fremtiden – hvad end efterspørgslen måtte være, siger Dava Foods-direktøren.