Førende foodservicegrossist vil vinde nye markedsandele

Foodservice 9. jul 2024 -
This describes the image
Hørkram Foodservice har sit største centrallager i Sorø. Foto: Hørkram
  • De seneste års vækstkurve skal fortsætte

Skrevet af: Henrik Denman

Hørkram Foodservice, der er en af Danmarks største foodservicegrossister, sigter mod at fortsætte vækstkurven. Om-sætningen skal i 2024 øges yderligere, og virksomheden har en klar forventning om at øge sin markedsandel.

Hørkram med hovedsæde i Sorø nåede i 2023 nye højder i salget. Omsætningen blev på ca. 4,7 mia. kr., som er en stigning på ca. 500 mio. kr. i forhold til året før.
Årets bruttoresultat blev hævet betydeligt fra ca. 850 mio. kr. i 2022 til ca. 934 mio. kr. sidste år. Ledelsen betegner i sin årsberetning resultatet som tilfredsstillende.

Ledelsen forventer i år at nå en omsætning på fem mia. kr.

"Uanset udviklingen på resultatet er det vores klare forventning, at året kan sluttes med en forøget markedsandel," skriver ledelsen i sin beretning.

Den positive udvikling i omsætningen kommer ikke nødvendigvis til at betyde en markant forøget indtjening. Ledelsen forventer, at den øgede lønpres vil influere negativt på årsresultatet.

"Vi forventer, at den øgede omsætning samlet set ikke forøger vores resultat," skriver ledelsen. 

Ejes af tysk gigant

Hørkram Foodservice har siden 2009 været ejet af den største cateringgrossist i Tyskland, det familieejede Citti. Virksomheden er blandt de tre førende foodservicegrossister i Danmark.

Hørkram leverer fødevarer og non-food artikler til den professionelle storkøkkensektor, som er en bred vifte af kunder fra den lokale bager til offentlige institutioner, restauranter og cafeer.

De seneste år har budt på flere udfordringer for fødevarebranchen. En af udfordringerne er krigen i Ukraine og den inflation, som opstod, og for at sikre forsyningssikkerheden gennem 2023 har Hørkram kørt med et forøget varelager.

 En anden udfordring er de stigende energipriser, og her har Hørkram i de senere år satser bl.a. på energi fra bl.a. solceller.

Hørkram Foodservice vandt sidste år en stor ordre, idet 77 kommuner og fem andre offentlige organisationer fra marts i år får leveret varer fra Hørkram til deres storkøkkener.
 

Opdateret 9. jul 2024