Nomineret til Danish Retail Award: Troede jeg skulle være læge

Dagrofa - Navne 15. sep 2023 -
This describes the image
Foto: Meny
  • Selvom Morten Sindberg Hansen, købmand i Meny Søndervig, voksede op i en købmandsfamilie, var hans drøm som barn og ung at blive læge.

Morten Sindberg Hansen har to studenterhuer.

- Jeg troede, jeg ville være læge, så jeg fik først en rød studenterhue. Men på et tidspunkt gik det op for mig, at jeg skulle noget med handel i stedet.

Morten søgte derfor en elevplads hos Gants flagskibsbutik i København og efter den blå studenterhue også var kommet i hus, blev han tilbudt en stilling som førstemand hos Gant, hvor han var i en række år.

I 2008 valgte Morten og kæresten at flytte tilbage til Søndervig, hvor Mortens far driver den daværende Aktiv Super sammen med Mortens storebror, Thomas.

Her er de i gang med en større renovering af butikken, og Morten bruger et par ferieuger på at hjælpe med at nå i mål.

- Jeg faldt pladask for faget og dagligvarebranchen. Det var lidt upraktisk, for vi havde for længst aftalt, at min storebror skulle overtage forretningen efter min far.

Men heldigvis tog familien, inklusiv storebror Thomas, godt imod Mortens ønske og i dag ejer og driver de to brødre butikken sammen.

Forældrene er stadig involveret på daglig basis. Moren som bogholder og faren, der efter 53 år som købmand, mener, at han skal lave, det han synes er sjovt, så han er typisk i grøntafdelingen.

- Det er ganske tilfredsstillende at lykkes som familie med at drive en købmand. Det er ikke en selvfølgelig, at det kan lade sig gøre. Men min bror og jeg har hinandens ryg på en måde, som kun familie kan.

Da Richo Boss og Kennet Berlin, henholdvis kædedirektør og driftsdirektør i Meny, ønskede at indstille Meny Søndervig til Danish Retail Award, fik han et problem. For der kan kun indstilles enkeltpersoner.

- Da de ringede til mig, havde de allerede snakket med Thomas. De var blevet enige om, at jeg stod for det meste af driften, så derfor skulle jeg indstilles.

For Morten er det et kæmpe skulderklap og kulminationen på de mange år, de har brugt på at udvikle butikken. Og et synligt tegn på at de har truffet de rigtige valg undervejs.

Stoltheden finder man også i butikken, men Morten mener, at for medarbejderne var det en større oplevelse, da hele butikken i november 2022 blev kåret som Danmarks bedste Meny.

- Jeg er stolt af begge dele. Både på mine egne vegne men også over medarbejdernes indsats. Vi sætter skibe i søen sammen og lykkes som hold.

En købmandsfamilie

Morten er selv vokset op i Søndervig, hvor faren åbnede sin købmandsbutik i 1970. Den var kun på 40 kvm og i den anden ende af huset var en bagerbutik. Siden er det gået slag i slag med udvidelser og forbedringer helt frem til i dag, hvor Meny Søndervig er gået fra at være en populær sommerdestination til et flagskib for kæden med en perfekt udførelse af Menys koncept som madmarked.

Morten er helt klar over, at udviklingen også har været med dem på en række punkter. Sommerlandet omkring dem har udviklet sig, der er kommet mere udlejning udenfor sæsonen, hvilket bringer et købestærkt segment ind.

Men især åbningen af Lalandia har gjort, at Morten og hans bror turde at kaste sig ud i den helt store modernisering.

- Vi havde i nogle år snakket og drømt om fremtidens Meny. Men været i tvivl om, hvor meget vi skulle gennemføre på en gang. Da Lalandia blev en succes, blev vi enige om at satse og skabe det supermarked, vi havde drømt om.

Lokal opbakning går begge veje

For Morten er det helt naturligt, at man som købmand engagerer sig lokalt.

- Vores lokalsamfund bakker os op, så selvfølgelig skal vi også bakke dem op.

Det gør de ved at være engageret en række af steder lige fra fodboldklubben, over den lokale skole til spillestedet. Meny er også samlingspunktet, der sørger for mad til de frivillige, når der arrangeres arbejdsdage og lignende.

Danish Retail Award

Årets prisuddeling finder sted den 2. oktober på Børsen i Købehavn. Det er som altid DH Media (Dagligvarehandlen), Dansk Erhverv og uddannelsesinstitutionen ZBC, der kårer de tre vindere af den mest eftertragtede pris i dansk detailhandel.

Udover Morten Sindberg Hansen er følgende nominerede: brugsuddeler Mogens Knudsen, SuperBrugsen Løkken, købmand Per Hansen, Rema 1000 Helsted, varehuschef Jimmy Andersen, Føtex Fisketorvet, butikschef Jannie Nielsen, Normal, butikschef Karina Brock Wilhelm, Spejder Sport samt butikschef Maria Chris Dideriksen, Matas.

Opdateret 15. sep 2023