Navneændringer har sparket til salget hos Tasteful Foods

Bæredygtighed 4. sep 2023 -
This describes the image
Foto: Tasteful Foods
  • Conveniencevirksomheden bruger nyt klimaregnskab som springbræt til at øge salget. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Der er gang i salget for den danske conveniencevirksomhed Tasteful Foods, der sælger ready-to-eat og ready-to-heat måltider i over 10.000 butikker i hele Norden.

Med et helt nyt klimaregnskab har Tasteful Foods ifølge direktøren forudsætningerne for at øge salget, mindske klimaaftrykket og samtidig hjælpe detailhandlen med at få gang i salget af plantebaserede produkter.

Det nye strategiske fokus allerede haft konkrete resultater. Senest har Tasteful Foods ændret navnene på en række produkter for at gøre dem lettere at afkode for forbrugerne. Det var en øjenåbner for conveniencedirektøren, da de analyserede de første salgstal efter ændringerne.

- Vi øgede salget af vores veggie-lasagne med 200 pct., da vi skiftede navnet til spinat-ricotta lasagne – det samme så vi med vores falafel wrap. Det understreger, at forbrugerne vil have noget indbydende, som de forstår – at det er ”veggie” er mindre vigtigt. Vi øgede vores eget salg og vores kunders omsætning blot ved at arbejde med sproget. Det var en enorm læring for os, som vi håber at inspirere andre med, siger adm. direktør Anders P. Christensen, der fortæller, at flere nye produkter er på vej.

Klimaregnskab giver værdifuld indsigt

Tasteful Foods står bag varemærkerne Tasteful, Food Collective, Taste Of The World og Grönt.

Ifølge Anders P. Christensen er forbrugere, leverandører og dagligvarehandlen udfordret af manglen på viden og indsigt i produkternes klimabelastning – og det gør det sværere at træffe de rigtige valg.

Der er derfor et akut behov for at udvikle produkter, der gør ansvarlige indkøb mere indbydende og til en bedre forretning i alle led.

- Det er vigtigt, at leverandører og producenter også tager et ansvar, når det kommer til at drive salget af plantebaserede produkter. Det nye klimaregnskab giver os værdifuld indsigt til vores produktudvikling, hvor vi nu kender vores aftryk i hele værdikæden. Næste skridt er at give forbrugerne bedre pejlemærker og nytænke måden, vi præsenterer vores produkter på.

- Vores nye beregninger viser, at vores plantebaserede produkter har et aftryk, der er 70-80 pct. lavere end dem med oksekød. Vi ser et lignende billede med vores kyllingeprodukter. Det vil vi gerne fortælle videre til forbrugerne og dagligvarehandlen på en forståelig måde, siger Anders P. Christensen.

 

Opdateret 4. sep 2023