Ugens succes: Brugs på Lolland rundede indeks 200 på en kedelig fredag

Ugens succes 16. feb 2024 -
This describes the image
Direktøren for Sakskøbing Brugsforening, Danny Barbu Hansen. Foto: Coop
  • I Sakskøbing Brugsforening residerer Sheikhen af Lolland, Danny Barbu Hansen. Men benzinkongen er ok med en grøn fremtid

Direktøren for Sakskøbing Brugsforening, Danny Barbu Hansen, fortæller, at han lokalt bliver kaldt for Sheikhen af Lolland. Udover Brugsen i Nysted og SuperBrugsen i Sakskøbing driver brugsforeningen fem OK-tankanlæg på Lolland og omsætningen fra olien er betragtelig. Nok til at brugsforeningen er den tredjestørste andelshaver i OK.

Men Danny er klar over, at det er forretning, der tørrer ud efterhånden, som elbiler overtager bilmarkedet. Derfor har han sammen med sin ledergruppe lavet en detaljeret plan med årlige delmål frem mod 2027, så vi rammer målet i 2030.

- Vi bruger pengene fra olien til at fremtidssikre vores to butikker, så vi også i 2030 står stærkt, selvom indtægterne fra olien svinder.

This describes the image

 

Ledergruppe lægger slagplan for fremtiden

I november 2023 mødtes ledergruppen hjemme hos Danny for at drøfte fremtiden. Det blev til en meget konkret køreplan, printet og samlet i en analog mappe lige til at slå op i i løbet af 2024. En del af planen er seks dage med ekstra stærkt fokus på omsætningen. Første fredag i februar skulle den nye ide bevise sit værd. Det var dagen efter lønningerne trillede ind på kontoen.

- Vi havde håbet at snuse til vores omsætningsrekord. Vi havde ikke regnet med at banke den så eftertrykkelig med mere end 25 pct. på en kedelig fredag i februar. Alene på ja tak-tilbud kørte vi 236.000 ud af huset.

For at følge med var der konstant mindst to, der udleverede ja tak-tilbud. Da der var travlest, stod der seks mand alene med ja tak. Og ikke nok med at omsætningsrekorden for en enkelt dag blev slået i SuperBrugsen Sakskøbing, så stod ugerekorden også for fald.

Kød på Lolland 

- Vi har en attraktiv butik med blandt andet en god og betjent slagter næsten udelukkende med godt, lokalt kød. Vi er jo på Lolland, hvor der stadig spises meget kød. Og når vi står så stærkt i selve Sakskøbing, så vil vi lokke udenbys kunder i butikken for at sikre omsætningen fremadrettet.

Om fredagen var stemningen god og butikken summede af liv med kø fra kassen til vinafdelingen i tre rækker fra 9:30 til 17:45, fortæller Danny.

- Udover at vi selv havde en god dag, så har vi fået en masse ros fra de andre butikker i Sakskøbing. Vi trak så mange kunder til, at det smittede af på omsætningen i butikkerne i byen. Det er rart at kunne bidrage til vores by.

This describes the image

Et af målene med de seks omsætningsdage er at skabe ekstra energi i butikken. Og med en solid omsætningsrekord var medarbejderne helt oppe at ringe. Det blev fejret i dagene bagefter med slik, kage, steg og flødekartofler i personalerummet. 

Danny med personalet i ryggen glæder sig til næste omsætningsdag. Den er placeret i midten af marts måned, så nysgerrigheden er stor på at se, hvad de kan få ud af en dag midt imellem to lønkørsler.

Men som Danny pointerer: -  Det handler om at have en plan og være i stand til at eksekvere den effektivt.
 

Opdateret 23. feb 2024