Ny artikelserie: Mad til tiden 

Trends 1. mar 2023 -
This describes the image
Foto: MCH/Tony Brøchner.
  • Velkommen til marts – velkommen til årets første forårsmåned 

Selvom foråret bankede på i kalenderne i morges, så måtte jeg alligevel ud med isskraberen på forruden. Tågen lå tungt på Fyn, og der var altså ikke meget forår i luften.  Men, vintergækkerne breder sig i græsplænen, erantis titter frem – jo - det skal nok blive forår trods alt.  

Her på Dagligvarehandlen markerer vi også indgangen til marts ved at skyde en ny artikelserie i gang. Der er ikke tvivl om, at danskernes madvaner ændrer sig i disse år.  Den økonomiske situation gør familieindkøberne mere prisbevidste ligesom fokus på klima og dyrevelfærd betyder mere og mere i mange husstande. Også den fornyede fokus på sundhed gør os alle til kritiske forbrugere, når vi suser rundt i dagligvarebutikken på jagt efter aftensmaden.  

Samtidig ændrer familiemønstrene sig også: I takt med at der er flere singler, bliver husstandene mindre. Vi får mere og mere travlt, hvilket betyder mindre tid til at lave mad. Stadig flere virksomheder sørger for varm mad til frokost på arbejdspladsen, og flere har mulighed for at købe mad med hjem til aftensmaden. 

Dagligvaresektoren byder ind på denne samfundsændring, og senest har vi set store ”ready to eat” ombygninger i toneangivende kæder.  

Forbrugerne bliver tæppebombede med leveringsmuligheder af ”næsten ready to eat” mad – samtidig har madblogs og sites med opskrifter fremgang målt på besøgstal.   

Alt dette vil vi skrive om i de kommende uger.  Vi tager også til udlandet, og bringer inspiration hjem fra USA og England til vores læsere.   

I april tager vi naturligvis  fat på en ny temaserie, og her har du som læser naturligvis indflydelse på emnet.  Har du en god ide til en artikelserie, en uopdaget problemstilling eller bare en god ide, så er du altid velkommen til at kontakte mig.  

Min mail er altid åben, og min telefon er næsten altid også tændt.    

Jeg glæder mig til at høre fra dig.  

Opdateret 2. mar 2023