Jubel over julesalg i detailhandlen

Trends 23. dec 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Tal fra Mobilepay lægger op til ny rekord i julehandlen online

Mobilepay sætter nye rekorder for antallet af transaktioner og volumen i kroner online. Ikke mindst i november og december. Det skriver Børsen.

Sammen med udmeldinger fra store aktører i detailhandlen tegner der sig dermed et billede af en julehandel på vej mod ny rekord.

- Danskerne har flere penge mellem hænderne, og der er økonomisk optimisme i en højkonjunktur. Det sætter sig i tallene, samtidig med at der generelt er mere smag for onlinehandel specielt i travle perioder, siger Claus Bunkenborg, direktør i Mobilepay til Børsen.

Tallene fra Mobilepay indikerer, at salget i december bevæger sig over mod november som følge af black friday og black week. Det bekræftes af flere detailhandlere over for Børsen.

Tore Nederland, marketingchef i Bilka og Fætter BR, forklarer til avisen, at der er blevet købt gaver tidligt i november, men også omkring black friday. Han forudser, at der bliver en tendens i markedet fremover. 

Morten Nielsen, som er underdirektør i Dansk Industri, siger til Børsen, at han svært ved at se, hvorfor julesalget ikke igen skulle sætte rekord: - Danskerne har en meget solid økonomi, og samtidig er beskæftigelsen braget frem. 

Ifølge en e-handelsanalyse fra Dansk Erhverv blev det spået, at otte ud af ti onlineforbrugere vil købe julegaver på nettet i år. Sidste år var det ca. syv ud af ti, der svarede, at de forventede at foretage julegaveindkøb online. 

- Det er en pæn stigning fra sidste år, hvilket bare viser, at forbrugerne virkelig har taget e-handlen til sig. Når vi samtidig ved fra andre af Dansk Erhvervs analyser, at julehandelsforbruget i år forventes at slå rekord, så står netbutikkerne til at få et rigtig, rigtig flot julesalg, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Danskernes julegaveindkøb på nettet er vokset år for år, men de seneste år er den steget markant.
 

Opdateret 23. dec 2021