Eventyrlystne Mathias rykker fra Vissenbjerg til Rotterdam

SPAR 70 år 5. jul 2024 -
This describes the image
Mathias Neesen (den højeste på fotoet), har for en rum tid skiftet fynske Vissenbjerg ud med Spar University i Rotterdam Privatfoto
  • 23-årige Mathias Neessen skal efter mange år hos Spar Vissenbjerg nu på nye eventyr i Spar University

Skrevet af: Sofie Sejling

'God vind, du har helt sikkert gjort en forskel'. 'Du vil blive savnet'. 'Tak for mange gode år i byen'.

Det er tydeligvis en afholdt souschef, der har sagt på gensyn til kunderne i Spar Vissenbjerg og er draget mod nye eventyr i Rotterdam.

23-årige Mathias Neessen har været en del af Spar Vissenbjerg, siden han var 16 år gammel og havde egentlig tænkt, at han skulle blive der mange år fremover, men da muligheden for udlandseventyr opstod, valgte han at takke ja.

- Jeg kan rigtig godt lide at rejse, og jeg kan godt lide Spars koncept. Og det kunne jeg kombinere ved at rejse til Spar i udlandet, lyder det fra Mathias Neessen.

Hurtigt op ad stigen

Mathias sparkede sin Spar-karriere i gang med en ganske almindelig ungarbejderstilling efter endt efterskoleophold.

Hans mor syntes, at han skulle i gang med at tjene nogle penge, og da Mathias´ søster allerede arbejdede i Spar Vissenbjerg var det nærliggende, at Mathias søgte derhen. Året efter blev han lukkeansvarlig, og så tog det ellers fart.

Mathias valgte at tage en EUX Business uddannelse, og det er en, der kombinerer en gymnasial uddannelse med en erhvervsuddannelse. Derfor kunne han blive elev i Spar Vissenbjerg som en del af hans ungdomsuddannelse.

Da han satte studenterhuen på hovedet, kunne han kort tid efter også kalde sig souschef i Spar Vissenbjerg.

Om det store spring fra elev til souschef siger Mathias:

- Jeg havde viljen, jeg havde lysten, og jeg kendte stort set alle i butikken. Det føltes bare som det rigtige at gøre, men det er klart, det var lidt overvældende.

En anderledes Spar

I januar følte Mathias sig endnu engang klar til at tage et stort skridt. Han havde oprindelig tænkt, at han på sigt skulle blive købmand i Spar Vissenbjerg, men han havde samtidig også en lyst til at se noget andet og komme ud i verden og få nogle oplevelser.

Han var derfor ikke sen til at takke ja, da han blev tilbudt at komme til Spar i Rotterdam. Her skal Mathias ned til Spar University som er en butik, der ligger midt i campus på Erasmus University.

Her er den blandt Starbucks og en mad-hal et af de tilbud, de studerende kan gøre brug af, når der skal tankes op efter en lang dag med hovedet i bøgerne.

Butikken gør derfor særligt noget ud af deres grab n´ go sektion, og derudover fungerer Spar University som mødested for de studerende. Her kan de til tonerne af techno-musik få et afbræk fra forelæsningerne og købe snacks og mad til studievenlige priser.

Mathias er startet 1. maj i år, og selvom han skal langt væk fra sin familie og venner, glæder han sig til det nye kapitel:

- Jeg glæder mig til arbejdet og til at få en masse nye venner og bekendtskaber. Og så glæder jeg mig til at prøve at være en del af en større by og gøre brug af alle de tilbud, der er.

Håber på at inspirere andre

I første omgang starter han som det, der kaldes 'all-around employee', som bedst kan oversættes til salgsassistent. Her skal han lære butikken og arbejdsgangen at kende, og når der er gået seks måneder, er aftalen, at der skal tales om, hvorvidt Mathias skal fortsætte som souschef.

Mathias håber på, at hans historie kan inspirere andre til selv at tage springet ud i noget nyt. Han tror nemlig på, at det har store, personlige gevinster:

- Jeg håber da, at der for fremtiden kunne komme flere ud i verden og komme tilbage med en masse erfaring og gode oplevelser. Jeg tror på, det virkelig udvikler en og kan være meget givende for den enkelte person, afslutter Mathias Neessen.

Opdateret 5. jul 2024