Mad til tiden: Bornholm får nu sin egen fødevaremesse

Samhandel 2. mar 2023 -
This describes the image
Madværkstedet Bornholm samler flere end 50 udstillere. Madværkstedet
  • Madværkstedet Bornholm finder sted i Rønne den 8. marts

Skrevet af: Henrik Denman

Bornholm får nu sin egen fødevaremesse. Onsdag den 8. marts åbner Rønnehallen dørene for den første udgave af Madværkstedet Bornholm, der samler flere end 50 udstillere.

På messen er alle branchens kategorier repræsenteret, og de besøgende vil kunne besøge stande med alt lige fra fokus på frisk fisk fra havet til nye løsninger inden for kasseapparater. 

Bag fødevaremessen står brancheorganisationen MLDK Mærkevareleverandørerne.

- Vi er rigtig glade for den flotte modtagelse, som Madværkstedet Bornholm har fået i branchen, og det bekræfter os i vigtigheden af, at Bornholm har en samlet fødevaremesse. Til slutningen er ikke til at tage fejl af, og vi er meget taknemmelige for tiltroen til projektet og for samarbejdet med grossisterne og MCH, siger direktør i MLDK Niels Jensen.

MCH står i forvejen bag de to messer Foodexpo og Madværkstedet i København,

På messen deltager også de tre store foodservicegrossister, Dagrofa Bornholm, Bornholm BC Catering og Hørkram Foodservice. Både Dagrofa og BC Catering har en afdeling på Bornholm.

Direktør i Dagrofa Bornholm, Jesper Svendsen, siger, at det er af helt afgørende betydning, at Bornholm har en samlet fødevaremesse, hvor den fortsatte madmæssige udvikling på øen er i fokus.

- Foodexpo og Madværkstedet i København er kendetegnet ved nørderi, skabertrang, entusiasme og høj faglighed, og den stemning kommer også til at præge arrangementet på Bornholm, hvor alle øens professionelle køkkener er inviteret til at deltage, siger Jesper Svendsen.

Han glæder sig over, at de tre store grossister er blevet enige om at lave den samlede fødevarefagmesse.

Den kommende sæson

Markedschef i BC Catering, Jørgen Pedersen, siger:

- De besøgende kan forvente at møde de absolut bedste løsninger og produkter, der passer til den kommende sæson på Bornholm. Jeg tænker, at der vil være meget fokus på bæredygtighed, CO2-aftryk og convenient løsninger på de manglende hænder i branchen.

Distriktschef og konsulent i Hørkram Foodservice, Ole Seemann, glæder sig over, at de bornholmske restauratører kan komme til messe på øen og blive inspireret og få viden om det store udvalg af produkter, der kan bidrage til deres forretning.

- De besøgende kan forvente en flot messe med både grossister og leverandører, der alle vil gøre deres bedste for at forføre dem med faglig snak og lækre smagsoplevelser, siger han. 
 

Opdateret 2. mar 2023