Slagtere er en mangelvare

Salling Group 23. nov 2015 -
This describes the image

Jon Skålerud, HR Senior Manager i Dansk Supermarked Group, kæmper i øjeblikket for at finde slagtere nok til Føtex- og Bilka-butikkerne rundt omkring i landet, hvor der satses på mere synlige slagter- og delikatesseafdelinger.

- Vores opprioritering af slagterområdet har flyttet vores slagtere ud af baglokalet og ind i butikken. Nu har kunderne mulighed for at bruge dem mere som rådgivere, og den prioritering er én af grundene til, at vi har brug for flere faglærte hænder, siger han.

Han tilføjer, at optaget på erhvervsuddannelser desuden er faldet, så mulighederne for at rekruttere nye slagtere er blevet dårligere.

Hos Dagrofa, der satser på faglærte slagtere og delikatessemedarbejdere i Meny-kæden, er situationen den samme.

- Vi har generelt en brancheudfordring med, at der ikke uddannes ferskvaremedarbejdere nok. Herunder primært slagtere og delikatessemedarbejdere, siger HR-direktør Ditlev Piper.

Mangel på elever

Tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at der i august i år blev indgået 240 praktikaftaler blandt detailslagtere. Det er 31 flere end i august sidste år.

Hos Dansk Supermarked Group er der ca. 100 slagter- og delikatesseelever landet over lige nu, men Jon Skålerud vil gerne have fat i flere.

- Vi er i gang med at ændre vores uddannelse i håb om, at det kan knække den kurve, vi ser lige nu. Slagterelever hos os bliver fremover uddannet i at kunne rådgive kunden, sammensætte måltidsløsninger og sætte vin til menu’er - hele tiden med høj kvalitet og den gode smag i fokus, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Coop.

Af Ditte Nygaard Larsen
dnl@dhblad.dk

Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Opdateret 10. nov 2020