Salling Group venter yderligere milliardvækst i år

Salling Group 21. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Salling Group hovedkvarter lager leverandør Foto: Salling Group
  • Opkøbet af Tesco i Polen vil løfte omsætningen markant i år. Men 2021 tegner også stærkt her i landet - foreløbig

Opdateret

2020 har budt på en helt usædvanlig fremgang i dagligvarehandlen verden over. For Salling Groups vedkommende steg omsætningen med over fire milliarder til et rekordniveau på 60,9 mia. kr. Men den rekord falder allerede i indeværende år, lyder forventningen fra adm. direktør Per Bank.

Væksten i den forløbne del af året - med fortsat nedlukning af store dele af den resterende detailhandel - er tocifret. Men sådan bliver det nu ikke ved.

-  Jeg tror, at vi lægger omkring fire milliarder oveni i år - plus minus noget. Vi ved, at det er gået godt indtil nu, vi ved, hvad vi får i Polen - selv om der vil gå noget fra lukkede butikker under konverteringen til Netto. Men så tror jeg, at vi kommer ind i et hårdt efterår, hvor vi er oppe imod gode tal fra sidste år, så der tror jeg ikke på vækst, snarere på, at vi ser et fald i omsætningen, siger Per Bank.

Med fire milliarder oveni en omsætning tæt på 61 mia. i år vil det indebære en ny omsætningsrekord for Salling Group på ca. 65 mia. kr. i år.

Per Bank ser for sig et 2021 inddelt i tre faser:

- De første tre måneder: Yes! Så går vi ind i en mere normal periode, hvor jeg tror, vi kan holde omsætningen, og så tror jeg, at vi får et hårdt efterår, hvor vi kommer til at tabe noget.

 

Venter mindre overskud

Mens Salling Group således ser frem til at kunne sætte omsætningsrekorder to år i træk, forholder det sig anderledes med indtjeningen, der spås at falde i indeværende regnskabsår.

Det kan i høj grad tilskrives det massive omstillingsarbejde, der er gået i gang i Polen, hvor Salling invester 1,5 mia. kr. i omstillingen af små 300 Tesco-supermarkeder til Netto 3.0-discountbutikker i højt tempo. Men også hjemlige forhold har betydning.

- Hvis vi ser et fald i omsætningen hen over efteråret, ved vi ikke, hvordan det kommer til at påvirke os. Som det ser ud lige nu, tror jeg godt, at vi kan fastholde vores indtjening i Danmark i år. Men vi ved jo ikke, hvordan det kommer til udvikle sig, siger Per Bank til Dagligvarehandlen.

 

Opdateret 21. apr 2021