Salling Group åbner ny ultra-discountkæde

Salling Group 27. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Salling Group
  • Med navnet Basalt vil Salling Group sælge basisdagligvarer billigere end discountkæderne

Sortimentet er smallere end i discountmarkederne, og varerne vil i vid udstrækning stå på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne. Der er ingen køle- og frostvarer, men priserne vil være 15 pct. lavere end de gængse discountpriser.

Det er opskriften på en ny ultra-discountkæde, som Salling Group nu lancerer. Det sker i anledning af inflationen, som ikke mindst har ramt dagligvarepriserne.

Det skriver dagligvarekoncernen, der i forvejen driver Netto, Bilka og Føtex, i en pressemeddelelse.

- Mange danskere oplever et voldsomt pres på privatøkonomien og har brug for, at dagligvarehandlen hjælper dem til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Med et innovativt butikskoncept vælger vi derfor at tænke nyt frem for at skære ned, og mens inflationen har presset priserne op med 9 pct., hugger vi nu gennemsnitligt 15 pct. af priserne i Basalt, siger adm. direktør i Salling Group, Per Bank.

I butikkerne vil være almindelige basisvarer som pasta, havregryn, toiletpapir, bleer, tandpasta, langtidsholdbar mælk, mel og brød samt et basalt udvalg af frugt og grønt. Der er ingen mængderabatter, kun faste lave priser hver dag, hvor flere end 80 pct. af varerne vil koste under 20 kr. per styk og halvdelen 10 kr. eller derunder.

- Vi sparer på drift, logistik og energi, og sender med Basalt besparelsen videre til kunderne. Ved at sænke vores faste omkostninger markant kan vi tilbyde danskerne markedets bedste priser på de allermest basale dagligvarer. Ligesom alle andre håber vi, at forbrugerpriserne vil falde, men med Basalt giver vi her og nu danskerne et meget konkret våben mod inflationen, siger Per Bank.

 Første butik i kæden åbner tirsdag 11. oktober på Amager Landevej i Kastrup, og allerede dagen efter kommer turen til Viby Jylland og Prøvestenscentret i Helsingør. Frem mod jul åbner i alt foreløbigt 10 Basalt-butikker spredt ud over hele landet.

Butiksplaceringer og åbningsdato for første Basalt-butikker   

·     Amager Landevej (Kastrup): 11/10

·     Prøvestenscentret (Helsingør): 12/10  

·     Viby Ringvej (Aarhus): 12/10

 

Opdateret 27. sep 2022