Hedebølge-tomater bliver til ketchup
Bulede, deforme og overskydende hedebølge-tomater, som ellers ville være kasserede, indgår nu i en ny madspildsketchup, fortæller Salling Group i en pressemeddelelse.
De høje temperaturer har betydet en markant overproduktion af tomater, men i stedet for bare at kassere de mange tomater, vil Alfred Pedersen & Søn bruge dem til ketchup.
– Vi har simpelthen flere tomater end ellers, og derfor har vi sammen med Bilka, Føtex og Foreningen Stop Spild Af Mad udviklet madspildsketchuppen, så de mange ekstra tomater, vi har, kommer til gavn. Der er tale om et unikt produkt, som er kendetegnet ved høj kvalitet og som samtidig er et stærkt aktiv i kampen mod madspild, fortæller Claus Duedal Jakobsen, der er salgschef hos producenten, Alfred Pedersen & Søn.
Ketchuppen vil også blive produceret i perioder, når det er mindre varmt. Da vil de uperfekte tomater, som ellers frasorteres, vil blive brugt.
25 øre fra hver solgte flaske ketchup går til foreningen Stop Spild Af Mad.