Dansk Supermarked finder årets bedste bagerelev

Salling Group 31. maj 2016 -
This describes the image
||||||||||||| Foto: Dansk Supermarked|Dagrofa, der tæller kæderne Meny, Spar og Min Købmand, kom ud af 217 med et underskud på 592 kr. Arkivfoto: John Ehbrecht|Supermarkedet er udvidet med 2 kvm., så det i dag måler 1.45 kvm.|Foto: John Ehbrecht|Den lange gang frem m

 

Dansk Supermarked afholder for første gang i år DS Mesterskab for bager- og konditorelever og kårer vinderen af Herman Sallings Bagerelevpris. Mesterskabet er en pendant til slagterkonkurrencen, der har fundet sted siden 2009.

16 bagerelever er udvalgt til finalen, som afholdes i efteråret. De skal konkurrere om færdigheder i brød- og kagebagning, afpyntning og præsentation af deres bagværk.

- Alle finalisterne har fået en mentor, som skal være deres sparringspartner frem mod finalen. Derudover tager de sammen med vores slagter- og delikatesseelever på en træningslejr lige før finalen den 1. november. På træningsweekenden trænes de faglige discipliner – og ikke mindst skal eleverne samarbejde på tværs af håndværk i forhold til at sammensætte og lave lækre menuer med bagværk, kød, garniture og desserter, siger Jon Skålerud, HR Talent Management & Learning.

Styrke og mesterskab

DS Mesterskabet skal styrke eleverne fagligt og træne dem i at rådgive og inspirere kunderne.

- DS Mesterskabet er med til at fortælle både internt og eksternt, hvor alsidigt og spændende det er at være bager og slagter, da man både skal kunne lave mad, rådgive og inspirere kunderne og bestride et håndværk, siger Jon Skålerud.

De otte finalister i DS Mesterskabet for bager- og konditorelever er: Miranda Salihu, Bilka Sønderborg, Anna-Sofia Tsangaris, Bilka Vejle, Sara Hirsch Neumann, Bilka Hundige, Danni Høg Jensen, Føtex Aalborg Øst, Gry Marika Schmidt, Føtex Helsingør, Kent Michael Johansen, Føtex Skive, Simon Brogaard Jørgensen, Føtex Venusvej Fredericia og Frieda Møller Andersen, Føtex Svendborg.

Opdateret 10. nov 2020