Butikker kan donere kasseret mad
Til foråret bliver det nemmere for dagligvarebutikker at donere kasseret mad til samfundets hårdest trængende. I første omgang vil projektet "Overskudsmad" blive afprøvet i fem byer, og Rema 1000, Coop Danmark, Dansk Supermarked og De Samvirkende Købmænd har sagt ja til at teste det.
Bag projektet "Overskudsmad" står forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.
I stedet for at smide varerne i en container, vil fødevarevirksomheder og dagligvarebutikker kunne skrive ind i et elektronisk system, hvilken mad de skaffer sig af med, og hvornår det kan hentes.
Det får organisationer i lokalområdet, som arbejder med socialt udsatte, besked om, og derefter kan de hente varerne.
Skal være nemt
- Vi vil skabe et simpelt og enkelt system, der skaber et netværk mellem lokale virksomheder og organisationer, forklarer Thomas Fremming, der er projektleder på "Overskudsmad".
En af betænkelighederne hos handlen er, at det vil tage for lang tid for de butiksansatte at registrere de kasserede varer.
Hos Coop foreslår ansvarlighedsdirektør Anna Lise Mortensen derfor, at butikkerne skal kunne registrere fødevarerne på en nemmere måde og bare skrive en kasse med frugt eller grønt i stedet for at optælle varerne.