Arla er glade for Remas støttekroner

Salling Group 22. feb 2017 -
This describes the image
Foto: Arla Foods
Skrevet af: Søren Tougaard

Da mælkepriserne faldt drastisk i sommeren 2015 iværksatte Rema 1000 en støttekampagne fra september og lagde 50 øre, som skulle gå til landmændene, på mælkeprisen.

Selv om beløbet skulle fratrækkes moms og fordeles mellem Arlas landmænd i de øvrige lande, er Arla Foods alligevel glade for Rema 1000s støtte, som, virksomheden mener, har gjort en forskel for deres landmænd og sat ekstra skub i den hjemlige fødevaredebat.

- Det er et betragteligt tocifret millionbeløb, som landmændene har været glade for at modtage, men de ser lige så meget støtten som et moralsk løft og rygstød til deres arbejde. Der er blevet igangsat en rigtig god og vigtig debat om priser på fødevarer, så det er bæredygtigt for landmændene. Vi synes, der har været en god diskussion imellem forbrugere, kæder og Arla på det her område, fortæller Kasper Ibsen Beck, kommunikationsdirektør i Arla Danmark.

Støtte eller stunt
Mens Dansk Supermarked primært så Rema 1000s støttekampagne som et marketingstunt, der ikke ville støtte de danske landmænd i særligt omfang, skrinlagde Coop Danmark også sine planer om en støttemælk, da man ikke kunne blive enige med Arla og Mejeriforeningen om en ordning målrettet de danske mælkeproducenter.

Burde Arla ikke bare selv være gået forrest i en støttekampagne. F.eks. via en støttemælk, der kun sælges i flere kæder?

- Der var jo mange initiativer, der kørte på det tidspunkt. For os har det været vigtigt at få sat en diskussion i gang sammen med kæderne overfor forbrugerne om, hvad mælk bør koster, siger Kasper Ibsen Beck.

Prisen på mælk er netop steget for sjette måned i træk, hvilket har sendt Arlas afregningspriser op på ca. 2,89 kr. per liter konventionel mælk og 3,79 kr. per liter økologisk mælk.

En udvikling, der glæder landmændene, og som ligger ganske langt fra de lave afregningspriser, som ramte bunden i foråret og sommeren 2016 med afregningspriser omkring 1,85 kr. per liter mælk.

- Vi må bare konstatere, at prisen har været nede i et niveau, hvor det ikke længere var bæredygtigt at producere mælk, fortæller Kasper Ibsen Beck.

Opdateret 10. nov 2020