Rema 1000 udvider økologisk sortiment

Reitan 21. nov 2023 -
This describes the image
Foto: Rema 1000
  • Selvom inflationen før har voldt salg af økologien problemer, udvider Rema 1000.

Rema 1000 udvider sit udvalg af produkter fra Gram Slot i Sønderjylland.

Det udvidede sortiment betyder, at man nu vil kunne finde knap 50 varer i butikkerne i den norskejede kæde, der alle kommer fra Gram Slot, Danmarks største økologiske landbrug.

Seneste skud på stammen fra samarbejdet mellem den økologiske leverandør og discountkæden har budt på økologiske dippers, økologiske madspildskartofler, økologiske pommes og økologisk madlavningsfløde.

Det skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse.

Satsningen kommer i kølvandet på ellers bekymrende tendenser for salget af økologi, der tidligere led under en høj inflation. Her valgte kunderne i højere grad økologien fra, men inflationen er langt fra lige så betændt, som dengang.

Og med mindre inflation er det kæden og slottets ambition at levere økologi til faste lave priser.

- Til trods for inflationen og andre usikkerheder i verden oplever vi, at kunderne fortsat og i stigende grad vælger økologien til. Vi har samarbejdet med REMA 1000 siden 2010, og omdrejningspunktet og motivationen har hele tiden været - og er det fortsat - at økologi skal være tilgængeligt for alle til priser, hvor alle kan være med, siger Svend Brodersen, godsejer og landmand på Gram Slot.

Inflationen er faldet til ro igen med niveauer, der er de laveste siden maj 2020.

Det tætte samarbejde mellem Gram Slot har stået på i mange år. I 2010 blev Rema 1000 medejer af den økologisk leverandør. De ejer 49 procent.

Nye emballage på vej

Gram Slot skriver ovenikøbet også, at den iøjnefaldende pose-mælk i fremtiden erstattes af kartonmælk, som vi traditionelt kender den, da kridtposen, som de kalder den, ikke bliver genanvendt med de nye affaldssorteringsregler.

Det er ikke den eneste mælkeproducent, der har måtte ændre sin emballage. For nyligt gjorde Coop det samme, da flere utilfredse kunder gav udtryk for, at de ikke var vilde med det skruelåg, der sad på Coops mælk. Skruelåget sidder fast som følge af et EU-direktiv, men Coop går altså tilbage til den klassiske metode, hvor man åbner kartonen.

Samme gør sig gældende for Gram Slot og Rema 1000.

Opdateret 21. nov 2023