Årets talent i Rema 1000 endte i dagligvarehandlen ved et tilfælde

Reitan 20. okt 2023 -
This describes the image
Mikel Saks er årets talent i Rema 1000. Foto: Rema 1000
  • Mikael Mathiesen Saks, souschef i Rema 1000 i Tønder, er netop blevet udnævnt til Årets Talent i discountkæden 

At Mikael Mathiesen Saks nu er udnævnt til Årets Talent i Rema 1000 skyldes hans egen målrettede indsats og evne til at arbejde sammen med og lede andre, men hans vej ind i dagligvarehandlen var helt tilfældig.

- En dag skulle jeg på HG-Skanderborg lave en for-sjov ansøgning som en del af et jobsøgningskursus. Den blev sendt til den lokale Løvbjerg i Odder af vores underviser i håb om, at de ville give os unge studerende mulighed for at prøve en jobsamtale.

Selv om ansøgning var for sjov og en del af en skoleopgave, ramte Mikael åbenbart rigtigt, for han blev tilbudt en elevstilling i Løvbjerg i 2003, hvor han også blev ansat bagefter. 

I 2010 flyttede Mikael til Aabenraa for at få en højere stilling med en større faglig udfordring, det førte i 2018 Mikael videre til Rema 1000 Aabenraa som souschef og tre år senere til Tønder.

Høvdingebold

Mikael spiller høvdingebold på samme måde, som han leder.

- Som leder er jeg glad for at fokusere på mennesker. At flytte, udvikle og løfte dem jeg arbejder sammen med til dagligt. Jeg ser os som et hold, der går sammen om at løse de udfordringer, vi støder på i butikken.

Under et spil høvdingebold til et personalearrangement holdt Mikael sig i anden række, og blev bagefter spurgt om, hvorfor han ikke gik mere op for at skyde bolden.

- Jeg kunne jo se, at dem forrest havde ret godt styr på at skyde, så jeg koncentreret mig i stedet om at stå lidt tilbage og forhindre modstandernes baglinje i at få bolden. Så vi havde flere kast.

Den unge medarbejder, der spurgte, konstaterede bagefter, at det var en ret god beskrivelse af Mikaels måde at arbejde på. Han behøver ikke at stå forrest. Hvis holdet har brug for Mikael bagest til at lukke huller, så de forreste kan performe optimalt, så finder vi ham i bagerste kæde, hvor han kan se, at gevinsten for holdet er størst.

En personlig rejse

For Mikael var det næste skridt på vejen til at blive købmand at tage den interne talentuddannelse i Rema 1000. Med en alder på nu 37 år var Mikael ikke den yngste på holdet, men han opdagede hurtigt, at han kunne bidrage til holdet med sine mange års erfaring fra dagligvarehandlen.

På talentuddannelsen fik Mikael en dybere forståelse af Rema 1000s værdier, som et led i hans ønske om at rykke både som leder, men også i fremtiden som købmand.
Men også på det personlige plan var talentuddannelsen en vild rejse, hvor Mikael blev meget bevidst om egne styrker og værdier.  Og selvom værktøjet DISC ikke var nyt for Mikael, så gjorde det et andet indtryk, nu hvor han er ældre og mere erfaren.

Mikael blev især opmærksom på sin egen kommunikation og vigtigheden af, at man som leder passer til ens medarbejdere.

Ved afslutningen af talentuddannelsen blev Mikael udnævnt til Årets Talent. En ære han er meget stolt af, men også opmærksom på, at han ikke gjorde det i et vakuum.

- Jeg gik sammen med et dygtigt hold, hvor der var plads til forskellighed og gode mulighed for at spille bold med de andre. Der var en faglighed på holdet, der gjorde os alle sammen, inklusiv mig selv, bedre.
 

Opdateret 20. okt 2023

Top jobs