Rema 1000 reducerer mængden af oksekød i bakkerne
-
Nye pakker med op til 20 pct. mindre hakket oksekød er på vej ud i kædens 420 butikker. Tiltaget vil koste os, lyder det fra Rema 1000.
Mange forbrugere ønsker at skære ned på indtaget af det røde kød, når aftensmaden bliver serveret. Flere kæder har derfor allerede taget initiativ til at sælge bakker med mindre hakket oksekød.
Nu går discountkæden Rema 1000 med 420 butikker samme vej og vil tilbyde kunderne mindre pakker med hakket oksekød for derved at reducere forbruget samtidig og erstatte kødet med flere grøntsager.
Mængden i Rema 1000s egne varianter af hakket oksekød mindskes med op til 20 pct., og priserne sænkes tilsvarende, så de stadig er fuldt konkurrencedygtige, meddeler kæden, der godt er klar over, at tiltaget også har en pris på den kort bane.
- Det vil koste os, men det er nødvendigt. For hvis vi ikke gør noget, så koster det endnu mere på den lange bane. Oksekød er i toppen, når der peges på mest klimabelastende produkter, og mange danskere vil gerne spise lidt mindre kød for at give deres bidrag til omstillingen. Med de reducerede mængder får kunderne mulighed for netop det, og de står ikke tilbage med mere kød, end de reelt har brug for. Det er også vigtigt i forhold til at undgå madspild, og når prisen reduceres tilsvarende, giver det mening hele vejen rundt - og så håber vi, kunderne i stedet køber lidt flere grøntsager, siger kategorichef i Rema 1000, Jonas Garly Sørensen.
De nye kødbakker med mindre indhold lander i køledisken i denne weekend.
I forlængelse af initiativet arbejder discountkæden på en løsning, som ligeledes skal reducere dimensionerne på selve kødbakkerne og dermed minimere indholdet af plastik i emballagerne.