Mejeridyst: Fem vindere af Gourmetprisen 2023

Produktudvikling 8. jun 2023 -
This describes the image
Mammen Mejerierne med gedeosten ”Kæk” (vinder i kategorien Hård ost) Foto: Mejeriforeningen
  • Mejeriforeningens Gourmetprisen blev uddelt for 18. gang, hvor gedeost, gedeis og valledrik drøner til tops

En klassiker og fire helt nye mejeriprodukter fra Naturmælk, Arla, Mammen, Aabybro Mejeri og Tothavens Gårdmejeri vinder Gourmetprisen 2023.

Vinderne bliver fremhævet for overraskelser, innovation og fremragende mejeri-håndværk.

En gedeost, en lakridsis baseret på gedemælk, en drik med æbler og valle samt en blåskimmelost, der ikke er blå, og en helt klassisk smør med sydesalt fejer i år konkurrenterne af banen.

Et dommerpanel stod for at bedømme 43 tilmeldte mejeriprodukter ved Gourmetprisen i år. 15 gik videre til finanalen, inden de fem vindere kunne kåres.

Vinderne i de fem kategorier er:
•    Naturmælk med drikken ”Ferm” - økologisk æblemost med valle (vinder i kategorien konsummælksprodukter)
•    Mammen Mejerierne med gedeosten ”Kæk” (vinder i kategorien Hård ost)
•    Arla Kvibille Mejeri med Unika osten Hallands Siren (vinder i kategorien Blød ost)
•    Aabybro Mejeri med Gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt fra Aabybro Mejeri (vinder i kategorien Smør og blandingsprodukter)
•    Tothavens Gårdmejeri med Tothavens Lakridspindeis på gedemælk (vinder i kategorien Is)

Gourmetprisen uddeles af Mejeriforeningen og blev indstiftet i 2003. Den er i år uddelt for 18. gang. Målet er at hylde og anerkende mejeriprodukters gastronomiske værdi og give plads til anderledes og typisk også lidt vilde produkter fra dansk mejeribrug.

- Dommerne var imponerede over både bredden, kvaliteten og kreativiteten i mejeriprodukterne, og årets produkter er kendetegnet ved deres nytænkning og høje håndværksmæssige kvalitet. Hvad enten det er et lille osteri eller et større mejeriselskab, så er passion, kvalitet og velsmag drivkraften bag produkterne, siger Pia Damgaard Beck, som er ansvarlig for Gourmetprisen hos Mejeriforeningen.

Årets dommerpanel består af:
• Camilla Bojsen-Møller, ostekommunikatør og blogger på Ostesnak.dk
• Rasmus Palsgård, madskribent og -anmelder og indehaver af feinschmeckeren.dk
• Mika Wulff, Le Cordon Bleu-udlært konditor og chefredaktør for magasinet Lækkerier
• Rune Toft, Culinary Director hos Restaurant Lola, udlært kok og mangeårig gastroentreprenør
 

Opdateret 9. jun 2023