Lolland lægger jord til nordisk udgave af falaflen
-
Planteslagterne lancerer falafler, som er fremstillet med gule ærter i stedet for kikærter
Gryden bliver fortsat holdt i kog hos madentreprenørerne hos Planteslagterne. En nordisk version af falaflen er nu kommet til salg i frysediskene i Coops butikker.
Tidligere i år vandt Planteslagternes Svampebøffen prisen som Årets nye plantebaserede produkt.
I 2021 vandt Dild-dellen prisen som Årets Veganske produkt 2021, og Planteslagterne blev desuden kåret til Årets Planteiværksættere 2021.
Planteslagterne udfordrer den traditionelle opskrift på den egyptiske falafel, som har gået sin sejrsgang som take away og convenience i det danske køkken.
Den nordiske nordiske version af falafler er fremstillet med danske økologiske gule ærter fra Lolland og har fået navnet Crispy Falafel.
Udover lokale ingredienser såsom økologiske gule ærter fra er der også dansk persille med opskriften.
Ifølge en pressemeddelelse fra Planterslagterne vil ”smagsprofilen for Crispy Falafel” være ”genkendelig for alle de danske falafel-fans”:
- Men Planteslagternes nye falafel, som findes på frost, er endnu mere klimapositiv end dens klassiske fætter, som er nationalret i en lang række mellemøstlige lande.
Den nordiske falafel er 100 pct. økologisk og fri for tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og soja.