Carlsberg vil eksperimentere for at finde frem til fremtidens øl
-
Det første bryg er lanceret som Jacobsen Experimental
Bryggerikoncernen Carlsberg lancerer en ny serie af eksperimentelle øl. Foreløbig vil de nye øltyper udelukkende nydes på udvalgte barer og restauranter.
Carlsberg håber med sit projekt at få nogle svar på, hvordan fremtidens øl kan smage. Svarene vil Carlsberg hente gennem et forskningsprojekt, som Carlsbergs forskningslaboratorium står bag.
En del af projektet foregår i samarbejde med Husbryggeriet Jacobsen, som nu lancerer Jacobsen Experimental, der er målrettet udvalgte barer og restauranter. Med fadølsglasset i den ene hånd og en smartphone i den anden kan kunderne give direkte tilbagemeldinger på de eksperimentelle øl, som de to parter udvikler videre på.
- Det er et vidensbaseret bryggekoncept med over 150 års forskning i ryggen, som vi nu tester af på danskerne. Hver anden måned lancerer vi en ny variant under samme navn, Jacobsen Experimental. Afhængigt af om restaurantkunderne og baggæsterne vender tommelfingeren op eller ned vil feedbacken blive brugt til at bestemme bryggens fremtid, siger Mads Egeskov Bach, der er senior brand manager for Jacobsen hos Carlsberg Danmark.
Det første bryg er allerede nu tilgængeligt. Det er en Brut Lager produceret på 100 pct. lys hvedemalt med noter af grønne citrusfrugter, som er brygget på en Mentrachet gærstamme, der traditionelt bruges til hvidvin.