Arla Foods Ingredients åbner nyt innovationscenter

Produktudvikling 8. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Arla Foods
  • Et nyt innovationscenter skal sikre mejerikoncernen en større bid af markedet for specialiserede mælke- og valleingredienser

Skrevet af: Søren Tougaard

Arla Foods’ datterselskab Arla Foods Ingredients (AFI) er verdensførende inden for specialiserede mælke- og valleingredienser, der især bruges til at opfylde specifikke fødevarebehov hos børn, atleter, patienter og forbrugere.

Det globale marked for specialiserede mælke- og valleingredienser omsætter for 75 mia. kr. om året og forventes at vokse kraftigt i de kommende år.

Med det nye innovationscenter vil AFI intensivere sin innovationskraft for at udvide forretningen.

Det nye innovationscenter ligger i Nr. Vium og har et samlet areal på 9.000 kvm. med topmoderne faciliteter, herunder laboratorier til kliniske forsøg og et testmejeri. 

Centeret er arbejdsplads for op imod 100 forskere og ingeniører, der skal afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk – fra avanceret separationsteknologi til forbedret funktionalitet og holdbarhed.

Innovationscentret ligger lige ved siden af Danmark Protein, som er AFI’s førende produktionsanlæg, der producerer valleprotein-koncentrat og laktoseprodukter, herunder ernæring til spædbørn. Placeringen er afgørende, fordi den helt bogstaveligt bygger bro mellem innovation og produktion i fuld skala.

- Det var afgørende for os, at innovationscentret er placeret centralt i vores forsyningskæde. Det bringer os så tæt på de bedste råvarer som muligt, og gør os i stand til at finjustere idéer og hurtigt skalere dem op i én samlet, strømlinet proces, siger innovationsdirektør og leder af Innovationscenteret, Niels Østergaard. 

Opdateret 8. okt 2021