Thisted Bryghus får overskud for 10. år i træk

Private label 31. jan 2022 -
This describes the image
Arkivfoto: Flemming Effersøe
  • Det nordjyske bryghus trodser coronarestriktioner gennem øget salg til dagligvarehandlen. Forude venter højere energi- og råvarepriser

Thisted Bryghus har for 10 år i træk leveret et positivt resultat. Coronapandemien har ellers to år i træk sat sine spor i regnskabet.

Og forude kommer nye udfordringer med stigende råvarepriser og energipriser, som sammen med vigende salg af juleøl til dagligvarehandlen, vil kunne påvirke det indeværende regnskabsår. 

For regnskabsåret 2020/2021 med udløb i september blev resultat på 6,1 mio. kr. før skat.  Omsætningen blev på 59,2 mio. kr., hvilket er en fremgang på 7,2 mio. kr. svarende til en stigning på knap 14 pct.

I det forrige regnskabsår kostede coronapandemien bryggeriet en tilbagegang i omsætningen på 1,6 mio. kr. til lige under 52 mio. kr. 

Adm.  direktør Aage Svenningsen skriver i sin beretning, at bryghusets omsætning er påvirket af cirka fem måneders coronarestriktioner, som især ramte salget til restauranter, barer og cafeer og en række eventaktiviteter.

Til gengæld har bryggeriet solgt mere til detailbutikkerne.

- Her er det lykkes os at øge vores omsætning – endda med mere end det tabte i de andre salgskanaler. Der er ingen tvivl om, at bryghusets strategi med, at vi skal være repræsenteret i hele landet, har hjulpet os igennem den igangværende pandemi, siger Aage Svenningsen.

At bryghuset er kommet tilfredsstillende gennem coronakrisen tilskrives også et nyt brygværk, som blev taget i brug for to år siden i det 120 år gamle bryggeri.

I det igangværende regnskabsår kommer coronarestriktioner også til at sætte sit præg på resultatet, fremgår det af direktørens beretning, som også er præget af nye sorte skyer i horisonten:

- Vi ser ligeledes ind i et år med store udfordringer i forhold til stigende råvarepriser og ikke mindst stigende energipriser, der vil påvirke årets resultat.

Thisted Bryghus foretager en række investeringer, der bl.a. skal være med til at nedsætte vand- og energiforbrug.

Bryghuset skal også analyseret sit Co2 aftryk for at opfylde målsætningen om, at en Co2 reduktion på 70 pct. skal være gennemført senest i 2030.
 

Opdateret 1. feb 2022