Regeringen ventes at sænke afgiften på el

Politik og samfund 19. sep 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Under et besøg hos Min Købmand i Hvidovre fik skatteminister Jeppe Bruus klar besked fra et kunde om regeringens håndtering af energikrisen. Og den var ikke til topkarakter. Foto: Flemming Effersøe
  • Ifølge skatteminister Jeppe Bruus vil en familie kunne spare op til 4.000 kr. på elregningen med ny sænkning af afgiften

     

Flere afgiftssænkninger på el kan være på vej. Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde på Socialdemokratiets årsmøde i weekenden, at regeringen ikke har ikke tænkt sig at se passivt til, mens priserne stiger, og elregningerne bliver dyrere. 

Folketinget har besluttet at sænke elafgiften med 4 øre pr. kWh resten af 2022, mens den efter nytår sænkes med yderligere 4 øre. 

Skatteminister Jeppe Bruus (S), besøgte købmænd i Meny og Min Købmand torsdag i sidste uge, hvor han fortalte, at regeringen ser på flere muligheder for at hjælpe elregningen.

Nu oplyser han til dagbladet Børsen, at regeringen har i sinde at skære markant mere, end man allerede har gjort.

Hvor meget og hvor længe, elafgiften skal sænkes, vil skatteministeren ikke konkret informere Børsen om, men han kan dog fortælle, at en familie kan spare op til ca. 4000 kr. på et år.

Udover afgiftssænkninger har regeringen foreslå en ordning, hvor man kan udskyde betalingen af den del af elregningen, som ligger over en fasteløb i efteråret 2021. Selv kalder regeringen det for et ”prisloft”.
 

Opdateret 20. sep 2022