Horesta får trekløver i ledelsen efter direktørstop

Organisationer - Navne 27. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Jannick Nytoft er stoppet som adm. direktør i Horesta og er siden årsskiftet adm. direktør i De Samvirkende Købmænd, DSK, hvor han har afløst John Wagner, der sad 27 år på posten. Foto: Horesta
  • Jannick Nytoft er fratrådt som adm. direktør for brancheorganisationen Horesta 

Ledelsen i brancheorganisationen Horesta varetages fremover af en trio bestående af kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind, politisk direktør Kristian Nørgaard samt Pia E. Voss, der udnævnes som adm. direktør for Horesta og Horesta Arbejdsgiver.

Jannick Nytoft, der blev ansat som adm. direktør i Horesta med tiltrædelse den 1. januar i år, stopper. Han afløste Katia K. Østergaard, som havde stået i spidsen for brancheorganisationen i 11 år.

Hotel- og restauranter er sammen med rejsebranchen og kulturlivet blandt de brancher, der har været allerhårdest ramt af snart to års coronarestriktioner. En beregning fra Horesta viste ved årets begyndelse, at landets hoteller og restauranter har lidt et tab på hele 28 mia. kr. i omsætning i 2020 og 2021. Det svarer til hver femte omsætningskrone i branchen.

Horestas formand Jan V. Laursen, siger i en pressemeddelelse, at han har stor tillid til, at den nye direktion kan stå i spidsen for at drive organisationen mod nye mål. 

- Med udnævnelsen og med etablering af en ny direktion har vi fået en ledelse med solid erfaring, stor indsigt i branchen og sidst men ikke mindst kompetencer, der faciliterer nytænkning og udvikling, siger Jan. V. Laursen.

Over for FødevareWatch ønsker han dog ikke at uddybe, hvad der ligger til grund for afskeden med Jannick Nytoft, som fik mindre end ét år på posten.

Opdateret 27. sep 2022