DI Fødevarer udpeger ny branchedirektør

Organisationer - Navne 3. okt 2024 -
This describes the image
Direktør for bæredygtighed i DLG Group, Jakob Lave, bliver ny branchedirektør for DI Fødevarer. Foto: Dansk Industri
  • Dansk Industri har ansat Jakob Lave til at stå i spidsen for organisationens mange fødevarevirksomheder i branchefællesskabet DI Fødevarer. Han kommer fra DLG Group.

Skrevet af: Søren Tougaard

Mærkevareleverandørerne MLDK har hentet Leif Nielsen som ny adm. direktør som afløser for Niels Jensen.

Derfor har DI Fødevarer skulle finde en ny adm. direktør på markedet. Her er valget faldet på 54-årige Jakob Lave,  der kommer fra en stilling som direktør for bæredygtighed i grovvaregiganten DLG Group.

Fra den position har Jakob Lave bl.a. hyppigt taget del i den offentlige debat om bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion. Tidligere har Jakob Lave stået i spidsen for indsatsen Future Farming i organisationen Landbrug & Fødevarer og var før det udviklingschef i landbrugets og fødevaresektorens videnscenter SEGES.

- Jeg er glad for at vi har kunnet tiltrække en profil som Jakob Lave til vores branchefællesskab for landets fødevarevirksomheder. Bæredygtighed og klimavenlig fødevareproduktion er i højsædet og kommer til at være det i endnu højere grad fremover, og det mener jeg Jakob er den helt rigtige til at fronte og til at sætte på dagsordenen i endnu højere grad end i dag, siger erhvervs- og medlemsdirektør Emil Fannikke Kiær, DI.

Bæredygtighedsprofil

Jakob Lave har et stort netværk inden for fødevare- og energiklynger med viden om fremtidens fødevare- og energiproduktion samt om behov for finansiering og forskning.

Hans fokus er i høj grad bæredygtig forretningsudvikling og fremtidens marked og ditto produktion. - Jeg glæder mig til at understøtte en stærk, dansk fødevareklynge, der i høj grad står for at kombinere banebrydende innovation med forretning. I Dansk Industri ser jeg en unik styrkeposition for at hjælpe sektoren på tværs – f.eks. med unikke kompetencer indenfor bl.a. biosolutions og bæredygtighed til både et lokalt og globalt marked, siger Jakob Lave.

Han er bosat i Aarhus og vil som branchedirektør bruge sit store kendskab til den jyske del af den danske fødevarebranche til at styrke aktiviteterne og indsatsen for de mange jyske fødevarevirksomheder. 

Opdateret 3. okt 2024