Årets Økopris går til festivaldirektør

Organisationer - Navne 2. nov 2022 -
This describes the image
Foto: Økologisk Landsforening
  • Peter Skoven, food & beverage direktør for NorthSide fik 1. november Økoprisen for sit arbejde med at indføre plantebaseret og økologisk mad på musikfestival

Økologisk Landsforening uddelte 1. november Årets Økopris Foodservice 2022 til Peter Skoven, som de seneste 10 år har haft hovedansvaret for mad og drikkevarer på musikfestivalen NorthSide.

Den 52-årige århusianer får ifølge Økologisk Nu prisen for sit dedikerede arbejde med at indføre 100 pct. økologiske og primært plantebaserede råvarer i festivalmaden og bespisningen af de mange frivillige. Det skriver Økologisk Nu.

Økologisk Landsforening hyldede den autodidakte kok og tidligere restaurantindehaver Peter Skoven for modet til at udstikke en bæredygtig kurs for festivalen.

Blandt de nominerede var også Øko-pionerer og stiftere af Hanegal Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen fra Organic Plant Protein.

 

Økoprisen Foodservice

Årets Økopris Foodservice uddeles af Økologisk Landsforening til en økologiske ildsjæl og madprofessionel, som har arbejdet særligt fokuseret og engageret for at fremme økologien i det professionelle køkken og sprede budskabet om sammenhængen mellem økologi og bæredygtighed.

Tidligere prisvindere:

2021: Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark

2019: Skolerne i Oure

2018: Mona Carøe, cheføkonoma på Regionshospitalet Randers

2017: Comwell Hotels

2016: Odense Kommune

2015: Overborgmester Frank Jensen (S), Københavns Kommune

2014: Marian Aagaard, regionsformand, Kost & Ernærings-forbundet i Nordjylland

Opdateret 2. nov 2022

Top jobs