Danskernes grænsehandelsiver hæver igen omsætningen i Fleggaard-koncernen

Øvrige 10. feb 2023 -
This describes the image
Arkivfoto: Henrik Denman
  • Efter et dyk i toplinjen på over en milliard under corona går Fleggaard-koncernen frem med over 600 mio. kr. i det forskudte regnskab for 2021/22.   

Skrevet af: Søren Tougaard

De to coronaår satte sine spor i danskernes grænsehandel. Under corona faldt omsætningen med ca. 1,3 mia. kr. i Fleggaard-koncernen, hvis største forretningsben netop er grænsehandelsbutikkerne Fleggaard og Calle, mens overskuddet også tog en tur sydover.

I det forskudte regnskab for 2021/22, som Finans har fået indsigt i, stiger omsætningen i Fleggaard Holding med 11 pct. til ca. 6,3 mia. kr.

Resultat før skat steg med hele 24 til 398 mio. kr., mens overskuddet går frem og lander på 287 mio. kr. mod 239 mio. kr. året forinden. 

Fremgangen skyldes især danskerne grænsehandel,, ligesom købmandskoncernen også oplever fremgang i grossistforretningen.  

Ledelsen i den familieejet koncern er tilfreds med resultat. Samtidig fortæller koncernchef Jens Klavsen, at koncernen er kommet godt fra land i indeværende regnskabsår i takt med den stigende grænsehandelstrafik. 

- Grænsehandlen er på vej tilbage til at stabilt niveau. Forbrugerne har fokus på pris og discount som er en fordel for os. Der er ingen tvivl om, at høje brændstofpriser ikke er til vores fordel. Så vi glæder os da over, at niveauet der er kommet ned i forhold til efteråret. Derfor har vi meget pæn kundetrafik igen ved den dansk/tyske grænse, fortæller Jens Klavsen til mediet.  

Opdateret 10. feb 2023