Københavns overborgmester er klar til at droppe Nemlig-ejer

Nemlig.Com 20. sep 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Siden sager om kritisable forhold tog fart for otte måneder siden, har Nemlig.com med stifter og adm. direktør Stefan Plenge i spidsen oplevet strid modvind på omdømmefronten.  Arkivfoto: Henrik Frydkjær
  • I dag bliver det afgjort, om Københavns Kommune dropper Intervare som leverandør. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Nemlig.coms moderselskab Intervare har ryggen mod muren, når det gælder fremtidig udbringning af varer til borgere i Københavns Kommune.

Før weekenden fortalte Københavns overborgmester Lars Weiss (S) til Fagbladet 3F, at kommunen er meget tæt på at droppe Intervare som leverandør.    

Tvisten drejer sig om underbetaling til chauffører.

I flere måneder har kommunen forgæves forsøgt at få Intervare til at efterbetale ca. 300.000 kr. til otte chauffører for manglende løn, pension og feriepenge, som kommunen mener, chaufførerne har krav på. 

Pengene blev ikke betalt inden fristens udløb den 3. september og derfor er uret ved at rinde ud for Intervares fremtidige samarbejde med Københavns Kommune. 

-  Hvis virksomheden ikke retter op her i weekenden, har jeg meget svært ved at se, at samarbejdet kan fortsætte, siger Lars Weiss til fagbladet. 

Skal Intervare redde samarbejdet kræver det dokumentation på bordet som bevis for, at Intervare har overholdt kommunens klausuler og ikke har underbetalt chaufførerne. 

Sundheds- og Omsorgsudvalget skal senere i dag beslutte, om Københavns Kommune skal opsige kontrakten med Intervare.  

Opdateret 20. sep 2021

Vil du vide mere?