Dusørjæger animerer Anima til at prutte om prisen

Miljø 9. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Landbrug & Fødevarer håber at kunne indløse en dusør på en halv million kroner, som dyreværnsorganisationen Anima har udlovet.  Det kalder Anima i dag for et kræmmermarked. Foto: Landbrug & Fødevarer
  • - Der går desværre lidt kræmmermarked og prutten om prisen i Landbrug & Fødevarers udspil, mener Anima om den udlovede dusør for indblik i produktionen af kyllinger

Landbrug & Fødevarer er klar til at høste den dusør på en halv million kroner, som dyreværnsorganisationen Anima fredag udlovede til den kyllingeavler, der vil give foreningen fri adgang til at dokumentere forholdene for kyllinger. 

Martin Hjort Jensen, der er formand for 200 danske landmænd, som producerer slagtekyllinger, mener, at kampagnen fra Anima er unuanceret og udtryk for en ideologisk kamp mod fjerkræproduktion. Og derfor vil man kunne selv få mulighed for at følge produktionen.

Landbrug & Fødevarer skriver i en pressemeddelelse mandag, at der bliver opsat to livevideo-kameraer i en typisk kyllingestald, som dokumenterer kyllingernes samlede levetid til fulde. Herefter er det forventningen, at landmanden kan indløse dusøren fra Anima. Pengene vil blive sendt videre til Julemærkefonden.

Det mener dyreværnsforeningen Anima fortjener en vis anerkendelse. Animas kampagne er rettet mod racen Ross 308, som de kalder for ”turbokylling”. 

- Det er en frisk udmelding landbruget kommer med. Når det er sagt, så er man altså nødt til at gå rundt i stalden og komme ned i frøperspektiv for at kunne se hele fuglen, siger kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning. 

Han uddyber, at det eksempelvis vil være meget svært at se kendte produktionsproblemer som ætsninger på benene, halthed og døde kyllinger på et monteret live cam.

Anima ser dog frem til at følge landbrugets livestream fra en konventionel kyllingefarm. Også selvom det ikke imødekommer alle organisationens krav for udlevering af dusøren:

- Der går desværre lidt kræmmermarked og prutten om prisen i Landbrug & Fødevarers udspil, og det bliver svært for forbrugerne at få et tilstrækkeligt indblik i forholdene for turbokyllinger.

Anima skriver i en pressemeddelelse i dag, at foreningen fortsat giver 500.000 kr. i dusør til den landmand, der vil give fuldt indblik i produktionen, som beskrevet i foreningens annonce – og foreningen lever med det, hvis det betyder, at der skal gå noget tid indtil situationen omkring fugleinfluenza er normaliseret.  

Opdateret 9. nov 2021