Alholreklamenævnet tilbyder et reklame-tjek

Markedsføring 24. jan 2022 -
This describes the image
Reglerne for at markedsføre drikkevarer med og uden alkohol ændres fra årsskiftet. Foto: Helle-Karin Helstrand
  • For at undgå ulovlig markedsføring af alkohol over for børn og unge tilbyder Alkoholreklamenævnet at forhåndsvurdere reklamer, annoncer og andre marketingtiltag

Alkoholreklamenævnet har besluttet at intensivere sin vejledningsindsats og tilbyde de erhvervsdrivende en forhåndsvejledning, inden de søsætter markedsføringstiltag.

Det kan f.eks. være barer, reklamebureauer og producenter af øl, vin og spiritus, som kan hente vejledning for at få sikkerhed for, at de holder sig inden for nævnets retningslinjer for markedsføring af alkohol. 

Tilbuddet om vejledning kommer efter en dialog med branchen.

- Alkoholreklamenævnet har som en af sine vigtigste opgaver at gå i dialog med de erhvervsdrivende om deres markedsføring, så vi i fællesskab med dem opnår et velreguleret marked, hvor der hverken sker markedsføring af drikkevarer med alkohol over for børn og unge eller opfordres til druk, siger formanden for Alkoholreklamenævnet, Marlene Winther Plas.

Hvis en erhvervsdrivende er i tvivl om, hvorvidt planlagt markedsføring lever op til kravene i Alkoholreklamenævnets retningslinjer for markedsføring af alkohol, kan den erhvervsdrivende anmode nævnet om forhåndsvejledning.

Forbrugerombudsmanden kan anfægte lovligheden af ethvert markedsføringstiltag, og i sidste ende er det domstolene, som afgør eventuelle spørgsmål om, hvorvidt en konkret markedsføringsindsats er lovlig.

Opdateret 24. jan 2022