Madspildstænketank kårer Danmarks mest innovative madspildsiværksætter

Madspild 23. maj 2022 -
This describes the image
Restauranten i Kopenhagen Fur er en af mange, der drives af Jespers Torvekøkken Foto: Henrik Frydkjær
  • FoodOp har udviklet en digital platform, der hjælper professionelle køkkener med at måle madspild og gæsternes smag

Danmarks officielle madspildstænketank ONE\THIRD har jagtet innovative ideer til at mindske madspild, og nu er vinderen er kåret i konkurrencen SPISBAR’.

FoodOp har udviklet en digital platform, der hjælper professionelle køkkener med at måle madspild og gæsternes smag, og bruge indsigten til at lave bedre mad - for miljøet og gæsterne. Når alt bliver målt, vejet, vægtet og viden bliver brugt til at tilpasse udbuddet af mad, giver det klima- og økonomigevinst.

- Vi er så enormt glade for at have vundet. At en jury med så store kompetencer og indsigt i arbejdet med reduktion af madspild kårer FoodOp, ser vi som en kæmpe anerkendelse.

Vi vil bruge præmien på at videreudvikle FoodOp, så det bliver endnu bedre og lettere for kokke, køkkener og deres gæster at bruge vores platform, så vi sammen kan reducere madspildet yderligere. Det er vores ambition, at vores datadrevne løsning skal udbredes internationalt, og vores mål er, at vi i 2025 findes på 700 lokationer globalt, siger Nichlas Saul fra FoodOp.

Ifølge FoodOp har virksomhedens kunder tjent deres investering ind på 3-6 måneder, og samtidig opnået en besparelse på omkostninger til råvarer på op til 25 procent.

Prisen blev overrakt af Tommy Ahlers, juryformand, klimainvestor, tidligere uddannelses- og forskningsminister, og juryformand i SPISBAR’ Tommy Ahlers og formand for ONE\THIRD Flemming Besenbacher.

Juryen for SPISBAR’ bestod ud over Tommy Ahlers og bestyrelsesformand for ONE\THIRD Flemming Besenbacher af direktør og partner i tænketanken DareDisrupt Anders Hvid, Nicolai Bech fra Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, Mads Werge, partner i rådgivningshuset PlanMiljø, og landechefen fra TooGoodToGo, Heidi Boye.

Opdateret 23. maj 2022