Dansk idé redder maden i 17 lande med lykkeposer

Madspild 11. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Too Good To Go
  • En app fra Too Good To Go har med 100 millioner lykkeposer været med til at redde overskudsvarer fra at ende i skraldespanden

En dansk idé har været med til at bekæmpe madspild ved at gøre det nemt for butikker og forbrugere at møde hinanden og redde maden, inden den bliver smidt ud. Siden den spæde begyndelse for snart seks år siden har To Good To Go med sin app fået 50 millioner brugere i 17 lande. 

I Danmark har 2,4 mio. danskere downloadet appen, og flere end 5.000 partnere har bidraget til at reducere madspild via Too Good To Go. 

Det gælder blandt andet dagligvarebutikker som Lidl, Netto, Fakta, Spar, Aldi, Føtex og conveniencekæderne 7-Eleven, Q8 og Circle K.

Men også bagere, restauranter, cafeer og hoteller tilbyder lykkeposer med mad, som eller ville være blive smidt i containeren.

Too Good To Go bekæmper også madspild i landets kantiner, hos producenter og til sportsbegivenheder, events og festivaler.

I januar 2016 blev Too Good To Go lanceret i Danmark - efter en gruppe unge iværksættere var vidner til, at kilovis af mad røg i skraldespanden på en buffetrestaurant. Her opstod idéen til en app, der skulle forbinde forbrugere med forhandlere med mad i overskud.

Globalt set går 2,5 mia. tons mad til spilde

I dag kan Too Good To Go fejre, at appens knap 50 mio. brugere og mere end 100.000 partnere sammen har reddet 100 mio. lykkeposer med overskudsvarer fra at ende i skraldespanden. Det betyder, at kloden er blevet sparet for 250.000 tons CO2e, hvilket svarer til 45.000 flyrejser rundt om jorden. 

Den hastige vækst har givet Too Good To Go mod på et mål om at redde en milliard lykkeposer med overskudsvarer inden udgangen af 2024.

- 2,5 milliarder tons spiseegnet mad går hvert år til spilde på globalt plan. Det er så vanvittigt et tal, at det kan være svært at forholde sig til, siger Mette Lykke, CEO for Too Good To Go.
 

Opdateret 11. nov 2021