Føtex melder sig under madspildsfanerne

Salling Group 31. aug 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Med Føtex ombord mangler Too Good To Go blot Bilka og Rema 1000 før virksomheden har aftale bredt på tværs af dagligvarehandlen. Foto: Too Good To Go
  • Too Good To Go og Føtex indgår nyt madspildssamarbejde. Forventningen er at reducere Føtex' årlige madspild med over 400 tons

Som en af de sidste dagligvarekæder herhjemme bliver Føtex nu også en del af Too Good To Go-klyngen. 

Madspildsvirksomheden og Salling Groups varehuskæde har fra i dag (31. august) indgået et nyt samarbejde, der betyder en reduktion af Føtex' årlige madspild fra de i alt 107 butikker med over 400 tons. Ifølge Too Good To Go bliver samarbejdet med "det mest omfattende per butik indenfor supermarkedssegmentet."

I alt forventer parterne at reducere dagligvarekædens madspild med "mere end en million CO2-ækvivalenter om året til at begynde med. Det svarer til, at planeten i CO2e-udledning vil blive sparet for 4.370 flyrejser fra København til London om året," lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

- Ifølge Miljøstyrelsen ryger der hvert år mere end 814.000 tons spiseegnet mad i de danske skraldespande, og detail- og engros-segmentet tegner sig alene for 96.000 tons. Der er derfor behov for en indsats. Og der er ingen tvivl om, at vi i samarbejde med føtex kan gøre en markant forskel. føtex kommer til at toppe listen over antal udbudte lykkeposer per varehus, når vi ser samlet på Too Good To Go’s samarbejdsaftaler i detailsegmentet. Så vi er meget begejstrede, fortæller Heidi Boye, der er landechef i Too Good To Go.

35.000 lykkeposer og en madspildsreduktion på 75 pct.

Målet det første år er ifølge parterne at redde 35.000 lykkeposer om måneden. Men spørger man Anja Madsen, vil det kun blive højere de kommende år.

- Som en af landets største dagligvarekæder er det vigtigt, at vi tør gå forrest og påtage os et ansvar - og det er en rolle, Føtex gerne tager på sig. Ved udgangen af 2019 halverede vi vores madspild, men vi vil gerne hæve barren yderligere og stiler derfor nu mod en samlet reduktion på 75 pct. inden 2030. Og hér spiller det nye samarbejde med Too Good To Go jo rigtig godt ind, så vi satser stærkt på at udbygge det yderligere i den kommende tid, fortæller Anja Madsen, direktør i Føtex.

Med det nye samarbejde nærmer madspildsvirksomheden sig fuld plade blandt dagligvarekæderne, hvilket Dagligvarehandlen tidligere har beskrevet. I de danske dagligvarekæder er det nu kun Rema 1000 og Bilka, som ikke på en eller anden måde har et samarbejde i stand med Too Good To Go. Hos Rema 1000 ønsker man ikke at indlede et samarbejde, mens Bilka ifølge Heidi Boye forhåbentlig blot er et spørgsmål om tid.

Opdateret 31. aug 2021